نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری مصر شب گذشته در جمع طرفداران خود بر ضرورت تحریم انتخابات و برنامه ریزی بلندمدت برای مبارزه با نظام حاکم در این کشور تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رسانه های خارجی، محمد البرادعی شب گذشته در مراسم افطاری که در جمع 200 تن از فعالان سیاسی این کشور برگزار شد اظهار داشت که اگر نظام حاکم در مصر همچنان با تغییر مخالفت کند وی مردم را به نافرمانی مدنی و آمدن به خیابان ها دعوت خواهد کرد.
وی با تاکید بر اینکه در انتخابات پارلمانی مصر در ماه نوامبر تقلب صورت خواهد گرفت از طرفداران خود خواست که خویشتنداری خود را حفظ کنند و برای یک مناقشه بلند مدت با نظام حاکم در این کشور برنامه ریزی کنند.
البرادعی همچنین بار دیگر بر خواسته خود مبنی بر تحریم انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری مصر تاکید کرد چرا که مشارکت در انتخابات بر خلاف اراده ملی برای ایجاد تغییر و دموکراسی واقعی در مصر است.
مناقشه اینترنتی البرادعی و جمال مبارک
رقابت سیاسی البرادعی با نظام حاکم در مصر و دیگر رقبای انتخاباتی وی از جمله جمال مبارک پسر حسنی مبارک به اینترنت کشیده شده است. به طوری که در پی حمایت 500 هزار مصری از البرادعی در شبکه اینترنتی فیس بوک طرفداران نظام حاکم در مصر نیز ده ها سایت اینترنتی برای حمایت از جمال مبارک راه اندازی کرده اند.
این مناقشه اینترنتی از مرز حمایت از نامزدهای احتمالی انتخابات مصر فراتر رفته است به طوری یک فرد ناشناس طی روزهای اخیر عکس های خانوادگی دختر البرادعی را در فیس بوک منتشر کرد که با واکنش تند مخالفان نظام حاکم در مصر همراه بود.
این واکنش ها همچنان ادامه دارد و "عبدالرحمان یوسف" مسئول تبلیغاتی البرادعی در گفتگو با رویترز اظهار داشت: انتشار این عکس ها بیانگر این است که ما با نظامی مواجه هستیم که از کثیف ترین روش ها نیز برای تسویه حساب های سیاسی دریغ نخواهد کرد.
گروه اخوان المسلمین مصر نیز که از البرادعی حمایت کرده این بار نیز با انتشار مقاله ای در اینترنت اعلام کرد که دموکراسی و اصلاحات در مصر مهمتر از نوع عکس های دختر البرادعی است.
در همین حال "نبیل عبدالفتاح" کارشناس سیاسی مصر گفت: همه برای رقابت با یکدیگر به اینترنت رو آورده اند زیرا این امر بیشترین تاثیر را بر جوانان مصری دارد که یک چهارم جمعیت آن بین 18 تا 29 سال هستند.
روزنامه های مصر نیز اخیرا تبلیغات منفی علیه محمد البرادعی آغاز کرده اند و وی را به همکاری با دولت آمریکا در حمله به عراق در سال 2003 متهم کرده اند. گروه های سلفی مصر نیز البرادعی را کافر توصیف و اعلام کرده اند که وی به دنبال نظام مبتنی بر جدایی دین از سیاست است.
این در حالی است که ابهام در مسئله حضور محمد البرادعی مدیرکل سابق آژانس بین المللی انرژی اتمی و از مخالفان جدی رژیم مبارک در انتخابات ریاست جمهوری مصر در سال 2011 به علت موانع موجود در قانون اساسی مصر هنوز لاینحل باقی مانده است.