"ایبوکا"، اصلی ترین سازمان بازماندگان توتسی نسل کشی سال هزار و نهصد و نود و چهار رواندا، امروز چهارشنبه از دعوای قضایی که علیه دولت بلژیک و سه نظامی این کشور در همین رابطه اقامه شده است حمایت کرد .
به گزارش خبرگزاری فرانسه از بروکسل ، این دعوای قضایی در پی شکایت دو تن از بازماندگان کشتار یازده آوریل سال هزار و نهصد و نود و چهار بر روی تپه ای در کیگالی ، در دادگاهی در بروکسل آغاز شد .
در این کشتار بیش از دویست نفر که بیشتر آنها توتسی بودند کشته شدند.
این دو نفر اعلام کرده اند خروج کلاه آبی های بلژیکی که مسئولیت تامین امنیت آنها را بر عهده داشتند باعث این کشتار شده است .
در همین راستا ، "ایبوکا" امروز با انتشار بیانیه ای اعلام کرد ما از ابتکار این دو توتسی رواندایی حمایت می کنیم و از همه می خواهیم که از ادامه این روند حمایت کنند.
تئودور سیمبورودالی رئیس این سازمان حامی حقوق توتسی ها گفت : نقش بلژیک و سازمان ملل در این نسل کشی نیازی به ثابت کردن ندارد .
بلژیک نیروهای نظامی بسیار آموزش دیده ای در رواندا داشت و سازمان ملل نیز نیروهای مجهزی در این کشور داشت.
رئیس ایبوکا که به زبان رواندایی به معنای " تو به خاطر بیاور" است در بخش دیگر از سخنان خود گفت : مردم در آن زمان به سربازان بلژیک التماس می کردند که آنها را رها نکنند.
وی افزود مردم حتی به سربازان بلژیکی التماس می کردند آنها را به جایی ببرند که تحت کنترل نیروهای مهینی رواندا بود .
نیروهای مهینی رواندا در آن زمان علیه نیروهای دولتی وقت رواندا در جنگ بودند .
وی افزود اگر کشور بلژیک در این دعوای حقوقی مجرم شناخته شود همه کسانی که در این مکان رها شدند می توانند تقاضای خسارت کنند.
در هفتم ماه آوریل سال هزار و نهصد و نود و چهار در پی آغاز نسل کشی که هوتو ها آغاز گر آن بودند ، ده تن از کلاه آبی های سازمان بلژیکی کشته شدند و بلژیک تصمیم گرفت که نیروهای خود را از منطقه خارج کند.