خبرگزاری بین المللی زنان ایران : نگاه جامعه مراكش به زن مسلمان، مشكلات زنان مسلمان مراكش بهويژه مهاجران به كشورهای اروپايی در نشستی دوروزه كه ديروز به كار خود پايانداد، با حضور انديشمندان مراكشی و آلمانی در اتريش بررسیشد
خبرگزاری بین المللی زنان ایران : نگاه جامعه مراكش به زن مسلمان، مشكلات زنان مسلمان مراكش بهويژه مهاجران به كشورهای اروپايی در نشستی دوروزه كه ديروز به كار خود پايانداد، با حضور انديشمندان مراكشی و آلمانی در اتريش بررسیشد .
به گزارش خبرگزاری زنان ایران به نقل از «yabiladi»، در اين گردهمآيی دوروزه كه در چهارچوب برنامههای فرهنگی روز جهانی زن در اتريش برگزارشد، خانم پروفسور«نبيلا مُنيب»( Nabila Mounib)، استاد دانشگاه و از فمينيستهای متعهد مراكش، بهعنوان مهمان افتخاری انجمن مراكشیهای مقيم كشورهای آلمانیزبان و «مارلن تالامر»(Marlene Thalhamer)، از حزب «سبزها»ی آلمان حضورداشتند.
مارلن تالامر در نخستين شب از اين همايش بر فقدان آگاهی لازم درباره اسلام بهطور كلی و نيز موضوع زن مسلمان در اروپا اشارهكرد.
وی افزود: تعامل با انديشمندان مسلمان به ندرت اتفاقمیافتد آنهم به ابتكار سازمانهای غيردولتی؛ اين عدم شناخت، آگاهانه يا ناآگاهانه ميدان را برای پيشداوریها بازگذاشته و تصويری منفی از زن مسلمان را در ذهن غربیها شكلمیدهد.
در ادامه اين نشست همچنين پروفسور مُنيب با ارائه مقالهای با موضوع «اسلام و زن، نمونه زن امروز مراكش»، به انتقاد از وضعيت زن مسلمان در جامعه مراكش پرداخت و گفت: زن مسلمان طی قرنها در حصار دو زندان بوده است؛ نخست زندان سنت مسلمانانی كه نمیخواستند آن بخش از پيامهای قرآن را كه درباره حقوق زن سخنمیگويد، درككنند و بنابراين در ترجمهها و تفاسير درباره اين موضوع با هدف نگاهداشتن زن در وضعيت اسفبار آنهم با نام دين، غرقشدند؛ دوم زندان استعمار گذشته و حال غرب كه موقعيت زن مسلمان را رضايتبخش دانسته و هيچ تلاشی برای اصلاح آن در دوره استعمار انجام ندادند.
اين بانوی انديشمند مراكشی افزود: روند مدرنيزاسيون دموكراتيك در مراكش نيازمند بازنگری جايگاه زن است و اينكه خودش بتواند برای سرنوشت خويش تصميمبگيرد؛ اهداف غايی را درنظرداريم البته تلاشمان در اين راه كافی نيست ولی فعاليتهايی در جامعه مراكش برای بهبود وضعيت زنان اين كشور درحال انجام است.
وی تأكيدكرد: البته نبايد فكركنيم كه اين وضعيت خيلی رضايتبخش است زيرا هنوز كارهای بسياری برای انجامدادن در اين زمينه وجوددارد و زن امروز مراكشی برای اصلاح وضعيت خود و جايگاهش در جامعه همچنان تلاشمیكند.
پروفسور مُنيب افزود: زن مسلمان در ناآگاهی كامل نسبت به موقعيت خود كه شاهد ناديدهگرفتهشدن حقش توسط دولتهای مسلمان است و به همين منظور نيز به اروپای شرقی مهاجرتكرده، قربانی ايدئولوژیهای احزاب سياسی كشورهای ميزبان است و اميد دارد كه از اين طريق مشكلاتش را با برپايی چند تظاهرات و اعتراض دينی كاهش دهد.
وی در پايان هشدارداد: غرب بايد از اين رياكاری كه در اصل مشكل واقعی زن مسلمان مهاجر ـ كه حقوقش را در كشورهای مدعی حقوق بشر لگدمالشده میبيند ـ را پنهانمیكند، دستبردارد.
همچنين «حميد لشهب»( Dr. Hamid Lechhab)، مسئول برگزاری اين نشست، بر احترام «كامل» و نيز فلسفه گفتمان كه فعاليتهای اين انجمن بر پايه آن بناشده و سعیدارد پلی ارتباطی ميان دو فرهنگ آلمانی و مراكشی برقراركند، تأكيدكرد.
يادآوریمیشود اين همايش در خانه فرهنگ «اسپيلبودن»(Spielboden) شهر دورنبرن(Dornbirn) )در شرق اتريش) برگزارشد.