ايرنا - سفير الجزاير در ايران با اشاره به برگزاري همايش 'هم انديشي ايران و آفريقا' در تهران اظهار داشت: اين همايش فرصتي استثنايي براي بهبود ارتباطات ميان ايران و كشورهاي آفريقايي است.
'سفيان ميموني' روز دوشنبه در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار سياسي ايرنا با بيان اين مطلب تاكيد كرد: حضو تعداد زيادي از وزراي آفريقايي، شخصيت هاي برجسته، روساي اتاق هاي بازرگاني، روساي دانشگاه هاي آفريقا، به طور حتم موقعيتي مناسب براي بررسي روش هاي تقويت بيشتر همكاري و تبادلات ميان ايران و كشورهاي آفريقايي ايجاد مي كند.
اين ديپلمات آفريقايي تصريح كرد: در اين هم انديشي بحث ها و ملاقات هايي ميان مسئولان ايراني وآفريقايي در مورد ارتقاي همكاري هاي بخش هاي گوناگون(تجارت، صنعت، بهداشت، كشاورزي، سرمايه گذاري و فرهنگ) انجام خواهد شد.
وي در اين رابطه افزود: اين ملاقات ها قطعا مفيد و پرثمر خواهد بود و امكان بهره برداري از فرصت هاي اقتصادي را كه بازار ايران و آفريقا ارائه مي دهند فراهم مي كند.
سفيان ميموني با اشاره به مناسبات اقتصادي دو كشور خاطرنشان كرد: حوزه هاي مبادلات اقتصادي ميان ايران والجزاير بايد بيشتر شود. لازم به يادآوري است كه كميته تحقيق و تفحص كميسيون مشترك عالي كه 14 و 15 دسامبر 2009 در الجزاير تشكيل شد، ارزيابي از محورهاي جديد همكاري را بر شمرد. هدف از اين همكاري ها مستحكم تر كردن همكاري اقتصادي ايران و الجزاير و ارتقاي مشاركت بي مانند دو كشور است.
اين ديپلمات الجزايري با اشاره به بخش هاي فعال اقتصادي ميان دو كشور گفت: در بخش مسكن و شهرسازي شاهد مشاركت موسسات ايراني در الجزاير بوده ايم. در بخش انرژي و معادن نيز شركت ملي هيدروكربن'سوناتراش' و شركت ايراني 'نسترن الكتريك' در 21 دسامبر 2008 قرارداد همكاري براي مدت 25 ماه امضاء كردند كه با هدف دسترسي به يك شبكه تبديل و توزيع برق در منطقه 'هود الحمرا' انجام شد.
سفير الجزاير تاكيد كرد: در توليد و تجاري كردن واگن هايي ميان شركت الجزايري 'فرووال' و موسسه ايراني 'واگن پارس' همكاري هايي صورت گرفته است.
وي با اشاره به تمايل شركت هاي ايراني براي حضور بيشتر در الجزاير تصريح كرد: بايد گفت كه موسسات ايراني امروزه تمايل زيادي به بازار الجزاير پيدا كرده و از طريق ارتباطات منظم با كارگزاران الجزايري شروع به پيدا كردن جاي خود در بازار اين كشور كرده اند. در همين راستا، نمايشگاهي تجاري از بازار خودروي ايران نيز در الجزاير افتتاح شده است.
*** 100 ميليون دلار حجم مبادلات تجاري دو كشور
سفير الجزاير در تهران در پاسخ به اين سوال كه براي افزايش حجم مبادلات تجاري دو كشور چه برنامه هايي دارد، اظهار داشت: ارتباط ميان جمهوري اسلامي ايران و الجزاير به صورت مداوم در حال گسترش و تعميق است. در واقع اين ارتباطات پويايي نويني را ثبت و ضبط مي كند كه با خواست و اراده روساي جمهور دو كشور آقايان بوتفليقه و احمدي نژاد براي ايجاد انگيزه و تحولي در روابط دو جانبه متمايزتر شده است و در فضاي اعتماد، احترام متقابل و با دغدغه هاي مشترك براي ارزيابي همگرايي ها و مشاركت هاي دو جانبه دو كشور پيشرفت مي كند.
سفيان ميموني تاكيد كرد: تبادلات اقتصادي ايران و الجزاير كه در واقع در سطحي ابتدايي و ناكامل وجود داشت به صورت تدريجي از 9 ميليون دلار در سال 2006 به 25 ميليون دلار در سال 2007 و سپس به 100 ميليون دلار در سال 2009 رسيد.
اين ديپلمات الجزايري تصريح كرد: ما به اين امر واقف هستيم كه در واقع اين تبادلات جزء كوچكي از ظرفيت هاي دو كشور است و تلاش هاي دو كشور در راستاي بهره برداري از تمامي فرصت هاي تثبيت ارتباطات سياسي، اقتصادي، تجاري، علمي، تقويت همكاري ها، ايجاد تنوع، ارتقاي سرمايه گذاري مستقيم و مشاركت دو كشور معطوف است.
وي در پاسخ به اين سوال كه بخش خصوصي دو كشور همكاري هاي كمي با يكديگر دارند، گفت: من قبول دارم كه بخش خصوصي دو كشور تعاملات عميق تجاري با هم ندارند و لازم است براي بهبود اين گونه ارتباطات تلاش هاي لازم صورت گيرد.
اين ديپلمات آفريقايي اظهار داشت: بايد قبول كرد كه بازرگانان الجزاير نيز شناخت درستي از بازار ايران ندارند و لازم است كه زمينه را براي ملاقات هاي مستقيم و رودررو و يا ازطريق اتاق هاي بازرگاني دو كشور ميان بازرگانان ايراني و الجزايري هموار كرد.
سفيان ميموني افزود: كشورهاي ما از طريق قرارداد همكاري ميان اتاق بازرگاني مربوطه و همچنين از طريق تفاهم نامه ميان بنگاه هاي مرتبط با بهبود روند صادرات دو كشور با يكديگر در ارتباط هستند.
سفير الجزاير تصريح كرد: دو كشور بايد اتاق هاي بازرگاني مربوطه را براي به كارگيري تلاش هرچه بيشتر تشويق كنند تا كارگزاران اقتصادي بخش خصوصي را با يكديگر پيوند دهند و آنان بتوانند از تمامي فرصت هاي مناسب بهره برداري كنند.
همايش 'هم انديشي ايران و آفريقا' قرار است روزهاي 23 و 24 شهريور ماه در تهران و با حضور مقامها، تجار و بازرگانان به همراه انديشيمندان بيش از 50 كشور آفريقايي در تهران برگزار شود.