ايرنا - جمهوري اسلامي ايران و مالاوي همكاريهاي خود را دربخشهاي علمي و فناوري به ويژه در زمينه فناوري انرژيهاي نو، مبارزه با خشكسالي و مهار آب و دارو ودرمان گسترش خواهند داد.
به ايرنا به نقل از دفتر ارتباطات و اطلاع رساني معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري؟ دكتر اتا اليزابت باندا وزير خارجه مالاوي صبح امروز در ديدار با دكتر نسرين سلطانخواه معاون علمي و فناوري رئيس جمهور و رئيس بنياد ملي نخبگان خواستار استفاده مالاوي از توانمنديهاي علمي و فناورانه كشورمان شد.
دكتر نسرين سلطانخواه نيز در اين ديدار با ابراز اميدواري نسبت به اينكه سفر رئيس جمهور و هيات عالي رتبه كشور مالاوي به ايران سرفصل جديدي در همكاريهاي دوكشور به ويژه در حوزه علم و فناوري و استفاده از فناوري در بهبود زندگي مردم و توليد ثروت ايجاد كند گفت: با توجه به ذخاير غني منابع طبيعي و سرمايه انساني كشور مالاوي، ايران آماده است تا توانمندي ها و تجربيات خود را در زمينه فناوريهاي جديد و تربيت نيروهاي متخصص در اختيار اين كشور قرار دهد.
وي با بيان اينكه ايران در حوزه فناوريهاي پيشرفته مانند زيست فناوري و فناوري نانو داراي دانش و تجربه خوبي است اظهار داشت: در صورت وجود علاقه و اولويت در كشور مالاوي مي<توانيم زمينههاي همكاري مشترك در حوزه اين فناوريها را فراهم نماييم.
معاون علمي و فناوري رئيس جمهور و رئيس بنياد ملي نخبگان با اشاره به اولويتهاي اعلام شده از سوي وزير خارجه مالاوي از جمله كشاورزي، مبارزه با خشكسالي و انرژيهاي بادي و خورشيدي اظهار داشت: ستاد انرژيهاي نو و ستاد آب، خشكسالي، فرسايش و محيط زيست با محوريت معاونت علمي و فناوري جهت توسعه فناوري انرژيهاي نو و نيزاستفاده بهينه از آب و مقابله با خشكسالي با همكاري دستگاههاي مسئول فعاليت ميكند كه از تجربيات خوبي در اين حوزهها برخوردار است و ما آمادگي هماهنگي لازم جهت انتقال اين تجربيات را داريم.
سلطانخواه افزود: در زمينه آموزش و همكاريهاي علمي نيز كشور ما دستاورد بزرگي در زمينه ريشه كن كردن بيسوادي داشته و امروز بيش از ۸۵درصد جمعيت كشور باسواد است همچنين در توسعه آموزش عالي پس از انقلاب اسلامي امروز به نقطهاي رسيديم كه ظرفيت دانشگاهها در دورههاي كارشناسي بيش از تعداد متقاضيان تحصيلي در دانشگاه هاست.
معاون علمي و فناوري رئيس جمهور همچنين توان علمي و فناوري كشور در زمينههاي توليد داروي مبارزه با ايدز و بهداشت و درمان را يادآور شد و گفت: رويكرد جمهوري اسلامي در ارتباط با كشورهاي آفريقايي رويكرد تعامل مثبت، همكاري براي رشد اين گونه كشورها بدون چشمداشت و از جنبه انسان دوستانه است و معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري همسو با سياستهاي دولت آمادگي كامل در اين جهت را دارد.
در اين ديدار دكتر اتا اليزابت باندا وزير امور خارجه مالاوي در سخناني با اعلام سفر رئيس جمهور اين كشور به عنوان رئيس اتحاديه آفريقا به ايران گفت: رئيس جمهور مالاوي در ۶سال گذشته پس از انتخاب شدن به سمت رياست جمهوري ۹اولويت را براي توسعه كشور قرار داده است.
وي افزود: توسعه كشاورزي و مبارزه با خشكسالي، استفاده از دانش نوين آبياري اراضي كشاورزي، آموزش جوانان، بهداشت و درمان و مبارزه با بيماري ايدز، حمل و نقل، بهره برداري از معادن و منابع زيرزميني و توليد برق با استفاده از انرژي بادي و خورشيدي از جمله اين اولويتها است.
وي اظهارداشت: دراين زمينهها با توجه به پيشرفتهاي جمهوري اسلامي ايران علاقمند به استفاده از تجارب و توانمنديهاي كشور شما هستيم.
در اين ديدار مقرر شد در يك بند از تفاهم نامهاي كه به امضاي روساي جمهور دو كشور ميرسد موضوع همكاريهاي علمي و فناورانه گنجانده شود و در آينده نزديك هم كميته بررسي راههاي همكاري مشترك متشكل از نمايندگاني از ايران و مالاوي تشكيل شود تا زمينههاي لازم و اقدامات اجرايي جهت همكاري فراهم شود.