پترونت - اكونيوز:در شرايطي كه از چندي قبل شركت نفتي بريتانيائي بريتيش پتروليوم (BP) پروژه حفاري چاههاي نفتي را در سواحل ليبي آغاز كرده، كارشناسان از تاثيرات منفي اين پروژه بر آثار تاريخي ارزشمند اين كشور ابراز نگراني كردهاند.
به گزارش خبرگزاري اقتصادي ايران كشور ليبي از آثار تاريخي ارزشمندي از تمدن روم باستان با قدمتي بيش از 2000 سال بهره ميبرد كه بخش اعظم آنها در سواحل اين كشور قرار دارند كه از آن جمله ميتوان به آمفيتئاتر لپتيس مگنا اشاره كرد.
در اين شرايط كارشناسان آثار تاريخي با اشاره به لرزشهاي ناشي از پروژههاي حفاري چاههاي نفت، بر اين باورند كه ادامه اين روند ميتواند خسارات جبرانناپذيري به اين بناهاي تاريخي وارد كند. اين در حالي است كه پروژه حفاري در سواحل ليبي ميتواند نابودي بقاياي ميراث تاريخي زير آبي ليبي شامل صدها كشتي رومي را كه در هزاران سال قبل در سواحل اين كشور غرق شدهاند را نيز در پي داشته باشد.
كشور ليبي در قارهي آفريقا در سالهاي دور بخشي امپراطوريهاي مصر، يونان و رم باستان بوده است و در كنار كشورهايي مانند مصر و تونس، آثاري را از اين دو تمدن دارد.
يكي از اين آثار، شهر تاريخي «سيرن» است كه قدمتي چندهزار ساله دارد و آثاري از سه تمدن مصر، رم و يونان باستان را دارد اين در حالي است كه اين شهر تاريخي از زمان كشف در سال 1918 به حال خود رها شده است.
شهر تاريخي سيرن كه در دوران حاكميت يكي از امپراطوران تمدن رم باستان در قرن دوم ميلادي ساخته شده است و تا سالها پيش زير شنهاي بيابان مدفون بود. اين شهر، آثار تاريخي زيادي دارد كه مشهورترين آنها آمفيتئاتري رومي با ظرفيت 16هزار نفر است.
محققان، شهر تاريخي سيرن را بهدليل داشتن آثاري از سه تمدن جهان باستان، يك شهر منحصربهفرد و يكي از غنيترين شهرهاي تاريخي جهان ميدانند.