ايرنا - رييس جمهوري اسلامي ايران از همگرايي ايران و آفريقا به عنوان حركتي مبارك ياد كرد و گفت: ان شاء الله اين اقدام حركت به سمت صلح، امنيت و عدالت واقعي در كل جهان را محقق خواهد كرد.
به گزارش خبرنگار سياسي ايرنا، محمود احمدي نژاد در پايان سخنان روساي جمهور مالاوي، سنگال و رييس سابق كميسيون اتحاديه آفريقا در همايش هم انديشي ايران و آفريقا ابراز اميدواري كرد كه اين همايش آغاز حركتي گسترده به سمت همگرايي، گسترش دوستي و همكاريهاي همه جانبه باشد.
وي با بيان اين كه اظهارات سخنرانان همايش تهران تاكيد بر موضوعات واحد در عين استفاده از واژههاي متفاوت بود تصريح كرد: ما قبل از جلسه درباره موضوعات سخنراني مذاكره نكرديم اما همگان ديدند كه نقطه نظرات ما درباره جهان مشترك است.
رييس جمهور با اشاره به سخنان رييس جمهور سنگال در خصوص اهميت موضوع امنيت غذايي خاطر نشان كرد: براي توسعه و ارتقاي امنيت غذايي بايد كشاورزي و صنايع تبديلي گسترش يابد.
وي افزود: كود، بذر، ماشين آلات و شيوه كشت ميتواند بين ايران و كشورهاي آفريقايي مبادله شود و به كمك توسعه كشاورزي در اين قاره بيايد.
وي در ادامه از قاره آفريقا به عنوان قارهاي بزرگ ياد كرد كه سهم شايستهاي در فرهنگ و تمدن و اقتصاد امروز جهان دارد و افزود: حق اين قاره استيفا نشده و بيش از آن كه به جهان مقيد بوده و ثمر داده خود تحت ظلم و ستم بوده است و از حاصل تلاشها و امكانات لازم براي پيشرفت محروم مانده است.
رييس جمهور در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اظهارات رييس سابق كميسيون اتحاديه آفريقا گفت: حاضران در اين نشست بر اين نكته اشتراك نظر دارند كه مسايل جهاني نبايد فقط توسط چند قدرت حل و فصل شود و همه ملتها بايد در مديريت جهان مشاركت كنند.
وي خاطر نشان كرد: اين كه آزادي و محدوده آزادي به خوبي تعريف شود و ارزشهاي الهي از تعرض چپاولگران مصون بماند و همچنين ضرورت قطع وابستگي فكري و ايدئولوژيك يك حرف بسيار اساسي است.
احمدي نژاد خاطر نشان كرد: به عنوان تجربه ملت ايران عرض ميكنم كه پايه استقلال حقيقي ملت ايران قطع وابستگي فكري و ايدئولوژيكي به دنياي سلطه بود.
وي افزود: سالها به ما تحميل كرده بودند كه انديشه آنها بهترين است اما اتفاقا در دورهاي كه ما اين موضوع را باور كرده بوديم كشوري عقب افتاده و وابسته بوديم.
احمدي نژاد گفت: تا زماني كه امام خميني (ره) اين باورهاي غلط را در هم شكست و ارزش هاي بومي جايگزين غرب شد همه شرايط به نفع ايران عوض شد.
وي خطاب به مقامات عاليرتبه آفريقايي حاضر در نشست اظهار داشت: امروز در تمام نقاط ايران اميد، انگيزه و كار براي سازندگي جريان دارد و ايران در حال پيشرفت در همه عرصه هاست كه همه اين ها را ميدون قطع وابستگي فكري و ايدئولوژيكي به غرب هستيم.
رييس جمهور در بخش ديگري از سخنان خود خاطر نشان كرد: نظم امروز جهان بر طبق سوداگري عدهاي خاص و واريز ثروت ها به جيب آنها ايجاد شده و حتي آنها حاضر نيستند در قبال آن به ملت ها ياري رسانند.
وي در ادامه با حمايت از ايده تشكيل ايالات متحده آفريقا اين ايده را ايدهاي مقدس خواند كه با هوشياري رهبران اين قاره قابل تحقق است.
رييس جمهور همچنين گفت: نشست امروز ما تاكيدي است بر اين كه همه پيروان اديان الهي محترم و برابرند و بايد از حقوق مساوي برخوردار باشند.
وي خاطر نشان كرد: همكاري هاي ايران و آفريقا صرفنظر از اعتقادات شخصي و ديني است چرا كه اديان الهي از يك حقيقت و ريشه هستند و حضرت موسي، حضرت عيسي و حضرت محمد (ص) اختلافي ندارند و احساس بين آنها احساس برادري و دوستي است.
وي با تاكيد بر اين كه دوران رنج ها و سختيها خواهد گذشت و دوران نشاط و آبادي و فراخواهد رسيد تاكيد كرد: آينده از آن آفريقا و ملتهاي مستقل و عدالتخواه است.
احمدي نژاد افزود: ايران و افريقا همه منابع مورد نياز براي پيشرفت را در اختيار دارند و ما در حال مبارزه مستمر با تحميلگري، سلطه گري و مقابله با كساني كه خود را مالك جهان ميشناسند و براي ملتها هيچ ارزش و حقي قايل نيستند هستيم.
وي با اشاره به عزم و اراده مقامات عاليرتبه شركت كننده در همايش تهران بر گسترش مناسبات ايران و آفريقا، عملي شدن اين ديدگاه را خواستار شد و گفت: اين همايش راه را براي همكاري نامحدود در مسير سازندگي بازخواهد كرد.
رييس جمهور در پايان از سخنرانان اين همايش و مهمانان عاليرتبه از جمله رييس مجلس ساحل عاج به خاطر حضور در ايران تشكر كرد.