ايرنا: يك كارشناس انگليسي آفريقايي تبار با اشاره به برگزاري همايش هم انديشي ايران و آفريقا در تهران، گفت: همه كشورهاي آفريقايي بايد از اين فرصت براي ارتقاي همكاري هاي فرهنگي، سياسي و اقتصادي خود با كشورهاي خاورميانه و بويژه ايران استفاده كنند.
'سم آكاكي' مدير سازمان 'موسسات دموكراتيك براي كاهش فقر در آفريقا' كه مقر آن در لندن است به خبرنگار ايرنا گفت: همايش تهران فرصت بسيار مناسبي براي كشورهاي آفريقايي است تا به آرزوي ديرينه خود كه همان گسترش روابط با كشورهاي شرقي است، جامه عمل بپوشانند.
وي افزود: كشورهاي آفريقايي اكنون نقش راهبردي مهمي در معادلات سياسي و اقتصادي ايفا مي كنند و بازيگران جهاني هر روز بيشتر از ديروز از اهميت آفريقا با خبر مي شوند و روابط خود را با كشورهاي آفريقايي تقويت مي كنند.
آكاكي گفت: كشورهاي غربي از اينكه كشورهاي آفريقايي روابط خود را با آسيا و آمريكاي جنوبي گسترش دهند نگران هستند زيرا آنها به اهميت آفريقا در زمان حاضر در روابط بين الملل پي برده اند.
وي افزود: آفريقا نه تنها از نظر سياسي، بلكه از نظر اقتصادي نيز ظرفيت هاي فراواني دارد به طوريكه برخي كارشناسان و موسسات پژوهشي نظير 'چتم هاوس' لندن پيشنهاد داده اند اتحاديه آفريقا به عضو يت دايم گروه 20 درآيد.
'به همين دلايل، كشورهاي آفريقايي و ايران بايد با يكديگر همكاري كنند و از امتيازات اين همكاري بهره ببرند.'
آكاكي افزود: روابط ايران با آفريقا در چند سال اخير به شدت افزايش يافته است و اين موضوع به نفع آفريقا است زيرا آفريقا مي تواند از امكانات و نفوذ ايران استفاده كند.
وي اظهارداشت: ايران در ارايه كمك هاي بشردوستانه از جمله تاسيس بيمارستان، مسجد، مدرسه و دانشگاه در آفريقا يكي از كشورهاي پيشرو بوده است.
همايش هم انديشي ايران و آفريقا روزهاي سه شنبه و چهارشنبه با حضور روساي جمهور، وزرا و هيات هاي عالي رتبه 40 كشور آفريقايي در مجموعه تاريخي سعد آباد تهران برگزار شد.
'موتاريكا' رييس جمهوري مالاوي و رييس دوره اي اتحاديه آفريقا، عبدالله واد رييس جمهوري سنگال و رييس دوره اي سازمان كنفرانس اسلامي، آلفا عمركناره رييس جمهوري سابق مالي و رييس سابق كميسيون اتحاديه آفريقا از جمله مهمانان عالي رتبه اين همايش بودند.