دو کشور ایران و اوگاندا برای رفع محدودیت دریافت این اعتبار مالی 46 میلیون دلاری ، تصمیم گرفته اند تا بانک مشترکی را ایجاد کنند.
به گزارش عصر ایران به نقل از رویترز، انتشار یک سند دولتی در اوگاندا نشان می دهد این کشور به دلیل تحریم ها علیه ایران، نمی تواند اعتبار مالی 46 میلیون دلاری ارائه شده از سوی تهران را دریافت کند.
ایران در دو سال اخیر روابط خود را با کشورهای شرق آفریقا گسترش داده است. پیش بینی می شود کشورهای شرق آفریقا تا سال 2011 به جمع کشورهای تولید کننده نفت خام بپیوندند.
یک مقام مسول در وزارت خارجه اوگاندا گفت: ایران در سال 2008 میلادی برای حمایت از بازرگانی و سرمایه گذاری با اوگاندا تصمیم گرفته اعتبار مالی را به ارزش 10 میلیون دلار ارائه کرد. البته همزمان با سفر محمود احمدی نژاد به پایتخت اوگاندا (کمبالا) در ماه آوریل گذشته، ارزش این اعتبار مالی به رقم 46 میلیون دلار افزایش یافت.
این سند توسط وزارت امور خارجه اوگاندا برای ارائه به پارلمان این کشور و اطلاع آن تهیه شده بود. این سند می گوید: تحریم ها علیه ایران، انتقال این اعتبار مالی را منع می کند.
در این یادداشت آمده است: دو کشور ایران و اوگاندا برای رفع محدودیت دریافت این اعتبار مالی 46 میلیون دلاری ، تصمیم گرفته اند تا بانک مشترکی را ایجاد کنند.
تحریم های جدید به رهبری آمریکا علیه ایران، ارائه خدمات مالی و بخش انرژی ایران را هدف قرار داده و به دلیل اعمال محدودیت بر تعاملات بین المللی مالی تهران و کاهش قدرت ایران در جذب سرمایه گذاری های خارجی است.
شورای امنیت سازمان ملل متحد در ماه ژوئن گذشته با تصویب قطعنامه ای تحریم ها علیه ایران را تشدید کردند. همچنین آمریکا، اتحادیه اروپا، کره جنوبی ، ژاپن و استرالیا نیز تحریم های مستقلی را علیه تهران اعلام کرده اند.