شبکه ایران: الجزایر در روند موضوع هستهای ایران نیز از مواضع برحق جمهوری اسلامی ایران جانبداری کرده و در قالب همگامی با کشورهای غیرمتعهد، در برابر فشارهای قدرتهای بیگانه، ایستادگی کرده است.
الجزایر با حدود 35 میلیون جمعیت، همچنان در زمره کشورهایی به شمار میآید که از دید اروپائیان و امریکا یک کشور جدی در عرصه سیاست خارجی است. این کشور پس از انقلاب و استقلال 1962 و نیز تحولات گوناگون سیاسی و امنیتی توانست بواسطه حضور بوتفلیقه در سمت ریاست جمهوری روند رو به رشدی را طی نماید. روز شنبه 27/6/89 هواپیمای حامل رئیس جمهوری کشورمان و هیأت همراه با توقف کوتاه در فرودگاه الجزیره، شاهد گفتوگوی دو طرف ایرانی و الجزایری در وقت ناهار بودیم. در این دیدار دو طرف، در مورد تحولات منطقه و راههای ارتقای همکاریهای فیمابین به بحث و مذاکره پرداختند. این دیدار از این جهت حائز اهمیت بود که فرایند رفتار دیپلماتیک ایران، قبل از سفر به نیویورک مبتنی بر حضور فعال و ساختارمند در جهت خنثیسازی تحرکات دشمنان مشترک از یک سو و حرکت به سوی پیشرفتهای اقتصادی و سیاسی و بینالمللی بوده و این مذاکرات، زمینهساز افزایش میزان حضور ایران در شمال آفریقاست.
سالها بود که بواسطه کودتا و قتلعام، تا 1999، الجزایر رنگ آرامش را به خود ندیده بود اما پس از انتخابات زودرس ریاست جمهوری در 15 آوریل 1999 و برگزیده شدن عبدالعزیز بوتفلیقه به ریاست جمهوری، روند مناسبات ایران و الجزایر رو به بهبودی گذاشت و از آن تاریخ تاکنون، هر سال سطح این مناسبات افزایش مییابد و الجزایر به جایگاه انقلابی خود نزدیک میشود. چنانچه پس از سفرهای مکرر دو طرف، بوتفلیقه در آخرین دیدار خود از تهران یعنی اردیبهشت 89 و شرکت در اجلاس سران گروه 15 و دیدار با مقام معظم رهبری بر تداوم این همکاریها تأکید ورزید و در همین راستا موانع قانونی و اجرایی حضور شرکتهای اقتصادی و خصوصی ایران در الجزایر نیز کاهش یافت.
در دیدار روز شنبه نیز در مورد تهدید کشورهای اسلامی و منطقه از سوی دشمنان مشترک و علت عدم واکنش کشورهای عربی و جامعه جهانی درخصوص فجایع اسرائیل در فلسطین بحث شد و مقرر گردید در مورد تحولات منطقه، نگاههای دوطرف مورد مطالعه قرار گیرد.
الجزایر در روند موضوع هستهای ایران نیز از مواضع برحق جمهوری اسلامی ایران جانبداری کرده و در قالب همگامی با کشورهای غیرمتعهد، در برابر فشارهای قدرتهای بیگانه، ایستادگی کرده است. سطح مناسبات اقتصادی ایران و الجزایر در سال 2008 بالغ بر 96 میلیون دلار بود که از این میزان 30 میلیون دلار صادرات کالاهای ایرانی به الجزایر و 66 میلیون دلار صادرات الجزایر به ایران بوده که عمده صادرات الجزایر به ایران را در سال 1388 بنزین تشکیل میدهد. علاوه بر این، به میزان 67 میلیون دلار نیز در بخشهای صدور خدمات فنی و مهندسی در سال 2008 قراردادی امضای شده است.