رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در زامبیا، در راستای تعمیق معارف قرآنی برای مسلمانان و آشناسازی غیر مسلمانان با معارف قرآنی، گردهمایی را تحت عنوان"سعادت از نگاه قرآن"برگزار کرد.
به گزارش اداره كل روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي،این گردهمایی در شهر توریستی لوینگ استون و در محل تالار کنفرانس هتل کاظمین، با حضور تعدادی از مسلمانان شیعه و سنی و نیز اکثریت مسیحی برگزار شد.
دراين گردهمايي، حجت الاسلام دکتر روشن ضمیر با اشاره به اینکه همه انسانها با داشتن اختلافات فراوان، در نقاطی چند با یکدیگر دارای اشتراک نظر هستند،اظهارداشت:با اینکه همه آدمیان در پی به دست آوردن سعادت خود هستند و هیچ کس خواهان بدبختی نیست اما بهترین راه سعادت راهی است که خداوند برای انسان ترسیم کرده است.
وي افزود:از دیدگاه همه ادیان الهی بویژه مسیحیت، سعادت انسان در گرو ایمان به خدای یکتا و عمل به دستورات اوست.
روشن ضمیر در ادامه به تبیین راه دست یابی به سعادت از دیدگاه اسلام پرداخت و با استناد به آیات آغازین سوره بقره و دیگر آیات مشابه که پس از یادکرد ویژگی های انسان مومن، تنها آنان را سزاوار سعادت می داند "أُوْلَئِكَ عَلَى هُدًى مِّن رَّبِّهِمْ وَأُوْلَئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ"،افزود: از نظر قرآن، تنها ایمان و عمل صالح است که می تواند سعادت انسان را تضمین کند.
علی بختیاری سرپرست رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در زامبیا، گفت: خداوند حکیم نیز پس از خلقت بشر، کتاب راهنمای بشر و قانون اساسی بشریت را که قرآن کریم است را نازل فرمود تا انسان در استفاده از توانایی های انسانی خود دچار اشتباه و انحراف نشود. او قرآن را کتابی جامع برای هدایت بشر به سمت کمال دانست که بدون آن سعادت دنیوی و اخروی در خط جدی است.
وي افزود: خداوند در سوره شمس پس از یازده بار سوگند خوردن، سعادت واقعی را تزکیه نفس می داند.سعادتمند کسی است که نفس خود را از پلیدی ها و وسوسه های شیطانی پاک کند و خود را به گوهرهای انسانی آراسته سازد.
علی بختیاری از نگاه قرآن انسان را موجودی کمال طلب دانست و از نگاهی دیگر حریص و زیاده خواه دانست که هرگز مادیات و خواهشهای نفسانی او را سیر و بی نیاز نمی کند.
وی ادامه داد: خدتوند در قرآن تزکیه نفس را بهترین راه حل برای کنترل هوای نفس و سعادت دنیوی و اخروی معرفی کرده است.
وي در پایان، حرص، حسد و قدرت طلبی را از مصادیق این رذایل دانست که می توانند زندگی انسان را دشوار و انسان را از سعادت واقعی محروم سازند.