در پی ربوده شدن هفت نفر در آرلیت (شمال نیجر) در روز پنجشنبه، سخنگوی دولت نیجر روز یکشنبه گفت شرکت آره وا Areva تامین امنیت کارکنان خود را در منطقه به جای اینکه به نظامیان واگذار کند به ماموران شرکتهای خصوصی غیر مسلح واگذار کرده بود.
لائولی دان ده ، سخنگوی دولت نیجر گفت کمتر از دو ماه پیش دولت به گروه آره وا پیشنهاد داده بود مسئولیت تامین امنیت کارکنانش را به نیروهای دفاعی و امنیتی (ارتش، ژاندارمری و پلیس نیجر) بسپارد. وی ادامه داد شرکت آره وا ، ماموران تامین امنیت پرسنل خود را خودش انتخاب کرده است اما در مورد دیگر شرکتهای اکتشاف و استخراج معدن بدین صورت نیست. وی گفت ارتش تنها برای حفاظت از تاسیسات راهبردی استخراج اورانیوم در آرلیت حضور دارد. سخنگوی دولت نیجر گفت این شرکت فرانسوی نباید مسئولیت ربوده شدن کارکنانش را به گردن دولت نیجر بیندازد.
اگر ربایندگان توانستند به این سهولت عمل کنند، به این دلیل است که تامین امنیت پرسنل این شرکت به عهده ماموران خصوصی غیرمسلح بوده است. شرکتهای فرانسوی آره وا و وینسی روز یکشنبه تائید کردند ماموران امنیتی خصوصی در آرلیت ، مسلح نبوده اند. یک سخنگوی شرکت آره وا گفت تصمیم عدم استفاده از ماموران امنیتی مسلح، طبق توافق با دولت نیجر اتخاذ شد.
وی تصریح کرد سیصد و پنجاه مامور ژاندارمری و نظامی مسلح در آرلیت حضور دارند و برای حفاظت تاسیسات بهره برداری از معادن و منطقه ای که خارجیها در ان مستقر هستند، دائما در حال گشت زنی هستند. پنج فرانسوی ، یک توگویی و یک ماداگاسکاری که در این دو شرکت فرانسوی کار می کردند، روز پنجشنبه در منزل خود در آرلیت (هزار کیلومتری شمال شرقی نیامی) ربوده شدند. به گزارش خبرگزاری فرانسه از آبیجان، پس از اعلام خبر ربوده شدن این کارگران، تدابیر امنیتی در این منطقه افزایش یافت و شرکتهای آره وا و وینسی مجبور شدند اتباع فرانسوی را از این منطقه تخلیه کنند. در یک نامه رسمی به تاریخ یکم سپتامبر، فرماندار آرلیت گفته بود وضعیت امنیتی به ویژه منطقه آرلیت رو به وخامت است. به گفته شاهدان نیجری گروه مسلحی که پنج فرانسوی و دو افریقایی را ربوده اند احتمالا حدود سی عضو داشته است.
این گروه مسلح اتباع خارجی را در منطقه ای در هزار کیلومتری شمال نیامی، پایتخت نیجر ربوده و پس از گروگان گیری به سمت مرزهای مشترک نیجر با الجزایر و مالی حرکت کرده است.
به گفته سخنگوی دولت نیجر بیشتر اعضای این گروه مسلح به عربی صحبت میکردند و احتمالا از قبیله طوارق بودند.
وی افزود مهاجمان احتمالا گروگان های خود را در ازای دریافت پول در اختیار گروههای افراط گرا قرار می دهند.