ايكنا - برنامههای قاريان شركتكننده در دور مقدماتی مسابقات قرائت قرآن آفريقای جنوبی از سوی بنياد قرآن آفريقای جنوبی مشخص شد و فردا، پنجشنبه 1 مهر ماه، به شركتكنندگان اعلام میشود.
«منتهی ابراهيم كنی» رئيس بنياد قرآن آفريقای جنوبی كه مسئوليت برگزاری اين مسابقات را بر عهده دارد، در مصاحبه با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) با بيان اين مطلب گفت: شركتكنندگان فردا، 1 مهر ماه، يك روز قبل از آغاز مسابقات از آياتی كه برای آنها بهمنظور قرائت در دور مقدماتی تعيين شده آگاه خواهند شد.
وی افزود: اين مسابقات تنها برای آقايان در سه گروه كودكان، نوجوانان و بزرگسالان برگزار میشود و در دور مقدماتی آن حدود 20 شركتكننده در هر بخش با يكديگر به رقابت خواهند پرداخت.
ابراهيم كنی توضيح داد: بخش كودكان اين مسابقات روز دوم مهر ماه، يك روز پس از اعلام برنامهها و بخش نوجوانان و بزرگسالان سوم مهر ماه در بنياد قرآن رقابت آغاز خواهد شد.
رئيس بنياد قرآن آفريقای جنوبی گفت: هيأت داوران اين مسابقات كه متشكل از داورانی از مالزی، اندونزی و آفريقای جنوبی است از هر گروه پنج شركتكننده را انتخاب میكنند كه روز چهارم مهر ماه در دور نهايی با يكديگر رقابت خواهد كرد.
كنی افزود: در پايان دور نهايی برگزيدگان هر گروه اعلام میشوند و مجوز حضور در مسابقات بينالمللی قرآن به عنوان نماينده آفريقای جنوبی را دريافت میكنند.
وی در مورد تاريخچه مسابقات قرآن كريم بنياد قرآن آفريقای جنوبی گفت: اين مسابقات از سال 2005 آغاز شد كه در سال اول تنها در سطح استانی در شهر «كيپتاون» برگزار شد و سپس از سال 2006 به بعد به صورت سراسری برگزار شد.
ابراهيم كنی گفت: در سال 2005 تنها داور خارجی اين مسابقات «حسين كرمی» از ايران بود كه در سال 2006 نيز به داوری در اين مسابقات پرداخت.
وی افزود: در سال 2008 نيز دو رشته مسابقات پژوهش قرآنی و مسابقات جايزه خادمان قرآنی با الگوبرداری از مسابقات قرآن ايران به اين مسابقات اضافه شد و از آن زمان به بعد اين مسابقات با عنوان كلی مسابقات سراسری قرآن كريم شناخته شد.
كنی تأكيد كرد: در مسابقات امسال بخش پژوهش قرآنی وجود ندارد اما بخش جايزه خادمان قرآنی برگزار خواهد شد.
منتهی ابراهيم كنی، رئيس بنياد قرآن آفريقای جنوبی در پايان گفت: بنياد قرآن آفريقای جنوبی يك سازمان غير دولتی است كه از فعالان عرصههای قرآنی مختلف اين كشور تشكيل شده است؛ اين بنياد علاوه بر برگزاری مسابقات قرآنی متعدد، كلاسها و دورههای آموزش قرآن ترتيب میدهد و به صورت مرتب گرهمايیهايی را با حضور متخصصان عرصههای قرائت، حفظ، تفسير و ... برگزار میكند؛ اين بنياد همچنين بخشی به نام «اتحاديه بانوان» دارد كه دورههای قرآنی برای بانوان ارائه میكند.