در فاصله دو ماه مانده به انتخابات پارلمانی مصر ، مخالفان دولت مصر بین موافقان و مخالفان تحریم این انتخابات تقسیم شده اند.
محمد البرادعی مخالف برجسته دولت نماینده راهبرد تحریم است و اخوان المسلمین که مهم ترین جنبش سازمان یافته مخالف حکومت مصر به شمار می رود به مشارکت در انتخابات گرایش دارد. پیروان تحریم انتخابات را قبل از برگزاری "تقلب آمیز" می دانند که به عقیده آنان هدف از برگزاری آن حفظ استیلای قاطع حزب دموکراتیک ملی حسنی مبارک رئیس جمهوری مصر است. طرفداران مشارکت بدون آنکه درباره نتیجه نهایی آن دچار توهم شوند با همه این مسایل می خواهند "خواست مردمی" را به گوش برسانند و نمایندگی پارلمانی خود را حفظ کنند. به گفته احمد یوسف احمد، مدیر مرکز تحقیقات عربی قاهره ، این اختلافات مخالفان دولت مصر را که پیش از این نیز دچار اختلافاتی بودند بیشتر تصعیف خواهد کرد. وی در نشریه مستقل الشروق نوشت:" اختلاف اساسی مخالفان درباره مشارکت یا تحریم انتخابات تضعیف کارامدی آنان را که به حداقل رسیده است نشان می دهد." این انتخابات پارلمانی که دور نخست آن برای اواخر نوامبر پیش بینی شده است آزمونی پیش از انتخابات ریاست جمهوری است که یک سال دیگر برگزار خواهد شد. حسنی مبارک رئیس جمهوری هشتاد ودو ساله مصر که از حدود سی سال پیش حکومت را در این کشور در اختیار دارد قصد خود را برای شرکت در انتخابات و تصدی دوباره این مسئولیت اعلام نکرده است .
از پسر چهل وشش ساله اش جمال غالبا به عنوان جانشین احتمالی او سخن به میان می آید اما او نیز قصد خود را فاش نکرده است. تصمیم رسمی اخوان المسلمین برای معرفی نامزدهای خود در انتخابات پارلمانی هنوز به صورت رسمی اعلام نشده است اما قصد آنان برای رفتن به پای صندوق های رای پیش از این ابراز شده است . حمدی حسن سخنگوی گروه پارلمانی اخوان المسلمین به خبرگزاری فرانسه گفت:" در اخوان المسلمین اصل بر مشارکت در انتخابات پارلمانی و هرانتخابات دیگری است ." وی افزود :" ما اعلام کرده ایم اگر اتفاق نظر در میان احزاب مخالف درباره تحریم وجود داشته باشد این انتخابات را تحریم خواهیم کرد اما با توجه به اینکه اکنون این اتفاق نظر وجود ندارد بنابر این موضع اخوان المسلمین مشارکت است." در واقع ، حزب کوچک وفد به تازگی در مجمع عمومی خود با اکثریت پایینی( پنچاه وهفت درصد) تصمیم گرفت در انتخابات شرکت کند. فعالیت های اخوان المسلمین به صورت رسمی ممنوع است اما دولت مصر در عمل با آن مدارا می کند.
این گروه در انتخابات پارلمانی سال دوهزار وپنج توانست حدود یک پنجم کرسی ها را به کمک نامزدهایی که برچسب مستقل داشتند از آن خود کند. به گفته مصطفی کمال السید استاد علوم سیاسی دانشگاه قاهره گفت، نفع اخوان المسلمین در بلند مدت مشارکت در انتخابات است زیرااین مسئله به آنان امکان می دهد طرفدارانی پیدا کنند و به این ترتیب اندیشه خود را ترویج و سازمان خود را تقویت کنند. اما در مجموع، نتیجه اختلاف مخالفان حفظ مشارکت ضعیف خواهد بود. میزان مشارکت در انتخابات پارلمانی سال دوهزار وپنج مصر حدود بیست وپنج درصد بود. محمد البرادعی، طرفدار اصلاحات دموکراتیک به نوبه خود اوایل سپتامبر با اعلام تحریم انتخاباتی که به گفته وی هرگونه مشروعیتی را از رژیم سلب می کند گام دیگری در جهت مخالفت های خود با حکومت مصر برداشت. البرادعی به ویژه خواستار بازنگری در قانون اساسی است تا به افراد مستقلی مانند او امکان دهد تا در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کنند. از درخواست البرادعی حزب کوچک الغد که بنیانگذار آن ایمن نور در سال دوهزار وپنج تبلیغاتی را علیه حسنی مبارک رئیس جمهوری مصر انجام داد و حزب جبهه ملی ، تشکل کوچک دیگر، حمایت می کنند. دیگر احزاب کوچک سیاسی مانند حزب تجمع ( چپگرا) یا حزب ناصری هنوز موضع خود را در این خصوص اعلام نکرده اند.