ناظران بین المللی حزب حاکم در مصر را پیروز انتخابات در این کشور می دانند.
به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس 24 ، انتخابات پارلمانی مصر قرار است نوامبر برگزار شود اما طی ماههای آینده اوضاع در مصر پرتنش خواهد بود زیرا قرار است در سال دو هزار و یازده انتخابات ریاست جمهوری مصر برگزار شود و مخالفان سیاسی در این کشور طی این ماهها تلاش می کنند از هر طریقی مخالفت خود را با ریاست جمهوری جمال مبارک پسر حسنی مبارک اعلام کنند.
هر چند که جمال مبارک به طور رسمی تمایل خود را برای شرکت در انتخابات اعلام نکرده است، اما مخالفان می گویند شکی نیست حسنی مبارک تلاش می کند پسرش را جایگزین خود کند.
به همین دلیل است که تاکنون چندین تظاهرات بنا به دعوت مخالفان دولت برگزار شد.
شرکت کنندگان در این تظاهراتها می گفتند حسنی مبارک پادشاه نیست، در نتیجه پسر وی نیز نباید به طور مورثی قدرت را بدست گیرد.
همه گروههای مخالف دولت از کمونیستها و لیبرالها گرفته تا اخوان المسلمین در تاریخ بیست و یکم سپتامبر به خیابانهای قاهره ریختند تا این چنین مخالفت خود را با ریاست جمهوری احتمالی جمال مبارک اعلام کنند اما این تظاهرات زیاد دوام نیاورد و نیروهای پلیس آن را سرکوب کردند.
در پیوند با همین موضوع ، سئوال دیگری که اکنون مطرح شده ، این است که اگر قدرت حاکم جمال مبارک را برای انتخابات ریاست جمهوری نامزد کند یا تحریم این انتخابات لازم خواهد بود یا خیر؟ پاسخ این سئوال برای اعضای گروه "کفایه" کاملا روشن است و آن است که باید قطعا آن را تحریم کرد.
محمد الشرقاوی سخنگوی گروه الکفایه گفت: انتخابات در مصر نمایشی تمسخرآمیز است که نتایج آن از قبل روشن است.
در نتیجه هر فردی که در مصر دارای عقل منطقی باشد در انتخاباتی که در یک رژیم نامشروع برگزار می شود ، شرکت نمی کند. اما جنبش اخوان المسلمین نظر دیگری دارد و معتقد است ما باید به هر قیمتی که شده صدای خود را به گوش مقامات حاکم برسانیم.
محمد عبد القدوس یکی از هواداران این جنبش گفت: شرکت در انتخابات ریاست جمهوری، ما را از بیان مخالفت با جمال مبارک و مخالفت با مورثی شدن قدرت در مصر باز نمی دارد.
اومی گوید ما هم در انتخابات شرکت می کنیم و هم مخالفت مان را با ریاست جمهوری پسر مبارک اعلام می کنیم. وی افزود: تنها کاری که ما باید در شرایط کنونی انجام دهیم این است از تقلب در انتخابات ریاست جمهوری جلوگیری کنیم.
با این وجود ، تظاهرات روز بیست و یک سپتامبر، یک جنبه و واقعیت دیگر را در عرصه سیاسی مصر نشان داد و آن این است که مخالفان قدرت حاکم بر مصر نیز یک صدا و واحد نیستند و هر کدام دیدگاهها و نظرهای خاص خود را برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری آینده کشورشان دارند.
مخالفان به دو دسته تقسیم شده اند : یک دسته معتقدند با قدرت حاکم باید به طور اساسی مبارزه کرد و دیگری بیشتر نگران از دست رفتن کرسی خود در پارلمان هستند که در انتخابات پارلمانی گذشته کسب کردند.
"ابراهیم عرفات" کارشناس مسائل سیاسی و اجتماعی مصر بر این باور است که وجود این اختلافات و به ویژه تصمیم برخی از گروههای مخالف برای شرکت در انتخابات ، در واقع یک نعمت خدا دادی برای حزب ملی دموکراتیک (حاکم حاکم) است زیرا این گونه این حزب می تواند به جامعه بین المللی بگوید اصلاح ساختار سیاسی کشور نتیجه بخش بود.
با شرکت این احزاب مخالف در انتخابات، حزب حاکم این بهانه را بدست می آورد که اعلام کند دموکراسی برقرار است و نظام تک حزبی حاکم نیست. این کارشناس افزود اینگونه حسنی مبارک و طرفداران وی می توانند ادعا کنند که ممکن است نقایصی در نحوه زمامداری در مصر وجود داشته باشد اما با همه این اوصاف، دموکراسی در این کشور به خوبی عمل می کند.
ناظران بین المللی معتقدند احزاب مخالف انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری مصر را تحریک کنند و چه تحریک نکنند، شکی نیست که حزب حاکم به طور قاطع پیروز خواهد شد زیرا پیش بینی می شود میزان امتناع از رای در این انتخابات حتی به هشتاد درصد برسد.