در مصر حدود هفده میلیون نفر نه می توانند بخوانند و نه بنویسند و دو سوم بیسوادان نیز زنان هستند.
به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار ،یکی از اهداف هزاره توسعه که این هفته در سازمان ملل درباره آن صحبت شد،تضمین آموزش ابتدایی برای همه مردم جهان تا سال دو هزار وپانزده است.
این موضوع یکی ازاهداف مهم هزاره است اما راه رسیدن به آن دراز است.
زیرا همین حالا از هر هفت نفر در جهان ، یک نفر بیسواد است و بیشتر بیسوادان نیز اتفاقا زنان هستند.
مصر یکی از کشورهایی است که زنان در آن بیشتر از همه بیسواد هستند.
"سحر یحیی" دانشجوی حقوق در قاهره است .
او ده سال پیش حتی نمی توانست نام خود را نیز بنویسد.اما با تلاش های خود و شرکت در کلاس های فشرده ، توانست همزمان با پسر بزرگش دبیرستان را به پایان برساند.
او می گوید اکنون که وارد دانشگاه شده است و توانسته میزان سوادش را به حد تحصیلات عالی برساند ، وضع زندگی خود و محیط اطرافش به شدت تغییر کرده است. بر اساس این گزارش ،در مصر حدود هفده میلیون نفر نه می توانند بخوانند و نه بنویسند.
دو سوم بیسواد ها نیز زنان هستند.یکی از دلایل این بیسوادی فقر شدید است.
زیرا حدود چهل درصد جمعیت این کشور با درآمدی کمتر از دو دلار در روز زندگی می کنند.
"سیهم نجم" دبیر کل شبکه سواد آموزی و آموزش بزرگسالان کشورهای عربی در اظهار نظری در همین باره اعلام کرد در هر خانواده از سه خانواده در مصر ،این زنان هستند که نیاز خانه شان را تامین می کنند.
این آمار وارقام نشان می دهد زنان مصری با چه مشکلاتی مواجه هستند.
وی افزود تنها مبارزه با بیسوادی کافی نیست ما باید با فقر نیز مبارزه کنیم. بیشتر زنان که در این کشور روند سواد آموزی را آغاز می کنند و بعد تحصیلات خود را ادامه می دهند معمولا می توانند کار پیدا کنند و این چنین شرایط زندگی خود و خانواده شان را متحول می کنند.
در مصر تبلیغات زیادی برای مبارزه با بیسوادی صورت می گیرد و حتی مباحث و کنفرانس های زیادی در این خصوص برگزار می شود اما بودجه ای که دولت برای این امر اختصاص می دهد اصلا کافی نیست.