خبرگزاري فارس: هماهنگ كننده كاروان "شريان حيات 5 " از "حسني مبارك " رئيس جمهوري مصر خواست تا به اين كاروان امدادرسان اجازه عبور از خاك خود را براي ورود به نوار غزه بدهد.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاري فرانسه، "جورج گالوي " درپي ورود كاروان شريان حيات 5 به سوريه در شهر "دمشق " پايتخت اين كشور خطاب به رئيس جمهوري مصر گفت: بگذار تا از خاك مصر عبور كنيم و كاروان به سمت غزه حركت كند.
وي گفت: ما آماده همكاري كامل با دولت مصر هستيم اما بايد عبور كنيم. وظيفه ما است كه به غزه برسيم.
گالوي گفت: "شركت كنندگان در كاروان شريان حيات 5 از سراسر جهان آمده اند. ما از نيوزيلند، استراليا، پاكستان، مالزي، سوئد، فرانسه، انگليس و ايرلند آمده ايم. ما از حدود 30 كشور آمده ايم و ميليونها دلار كمك با خود آورده ايم ".
وي تصريح كرد: من اين كاروان را هدايت كردم تا به اينجا [سوريه] رسيد و اميدوارم آن را همراهي كنم تا به مقصد خود برسد اما اگر مجبور شوم بين گزينه ممانعت از ورودم [از طريق خاك مصر] به غزه يا ممانعت ورود كاروان به غزه يكي را انتخاب كنم؛ من ترجيح ميدهم كه كمكها وارد غزه شود.
دولت مصر در ژانويه سال 2010 ميلادي با صدور حكمي گالوي را "عنصري نامطلوب " خواند و اعلام كرد كه در آينده اجازه ورود وي به خاك خود را نخواهد داد.
كاروان شريان حيات 5 در12 سپتامبر گذشته سفر خود به نوار غزه را از شهر "لندن " پايتخت انگليس به سرپرستي گالوي آغاز كرد و يكشنبه شب وارد بندر "لاذقيه " سوريه شد.
اين كاروان شامل 144 دستگاه كاميون به همراه حدود 380 فعال صلحطلب است كه جمعه اين هفته از طريق دريا رهسپار مصر و از آنجا به سمت غزه حركت خواهد كرد.
رژيم صهيونيستي از چهار سال پيش تاكنون با اعمال محاصره عليه نوار غزه گذرگاههاي اين منطقه را به روي فلسطينيان بسته است. دولت مصر نيز با وجود درخواستهاي مكرر مردم كشورهاي عربي و اسلامي، از بازگشايي دائم گذرگاه رفح به عنوان تنها گذرگاه ارتباطي فلسطينيان با جهان خارج خودداري ميكند.
مسئولان مصري اين گذرگاه را تنها براي مدت اندكي باز كرده و بار ديگر ميبندند و اجازه ورود كمكهاي بشردوستانه كمي به اين منطقه داده ميشود كه اين وضعيت، مردم نوار غزه بويژه بيماران و مجروحان فلسطيني را با مشكل جدي مواجه كرده است.
دولت مصر درحال احداث ديواري فولادي با همكاري آمريكا در مرز خود با نوار غزه است كه اين ديوار با عمق بيش از 20 تا 30 متر در زير زمين ساخته ميشود و 9 تا 10 كيلومتر نيز طول دارد.
اين ديوار داراي سيستمهاي حسگر است كه هرگونه تلاش براي تخريب آن را به مسئولان مصري اطلاع ميدهد و مصر همچنين كانال آبي را در طول اين ديوار ايجاد خواهد كرد.
مصر چندي پيش و درپي فشارهاي بينالمللي ناشي از جنايتآفريني اخير رژيم صهيونيستي عليه ناوگان آزادي غزه در اقدامي تاكتيكي گذرگاه رفح را تا اطلاع ثانوي بازكرد.