تحلیلگران اعلام کردند برکناری سردبیر یک روزنامه مستقل مصری بسیار منتقد در قبال حکومت مصر، نمونه دیگری از فشارهایی وارد شده بر مطبوعات در مصر پیش از انتخابات پارلمانی است که برای اواخر نوامبر پیش بینی شده است.
مصطفی کمال السید استاد علوم سیاسی به خبرگزاری فرانسه گفت:" این شیوه ای برای اعمال فشار بر کسانی است که خواستار برگزاری انتخاباتی آزاد یا تحریم این انتخابات هستند." ابراهیم عیسی سردبیر الدستور دقیقا از دلایل اخراج خود آگاه نشده است.
مالکان این روزنامه دوشنبه شب اخراجش را به او اعلام کردند. ابراهیم عیسی به خبرگزاری فرانسه گفت این خبر چند ساعت پس از آن اعلام شد که مالکان روزنامه به من گفتند با انتشار مقاله محمد البرادعی به مناسبت سی وهفتمین سالگرد جنگ اکتبر هزار ونهصدوهفتاد وسه مخالف هستند." دو شریک از جمله سید بداوی ،بازرگان، و رئیس حزب لیبرال وفد(مخالف دولت) دو ماه پیش الدستور را خریداری کردند. وفد که شمار کمی نماینده در پارلمان دارد به تازگی از پیوستن به درخواست تحریم انتخابات که برای اواخر نوامبر پیش بینی شده خودداری کرده است.
محمد البرادعی رئیس پیشین آژانس بین المللی انرژی اتمی که خواستار اصلاحات دمکراتیک در مصر است این تحریم را درخواست کرده است. عیسی که از شخصیت های برجسته مطبوعات مصر به شمار می رود سال دوهزار وهشت به اتهام اشاره به شایعاتی درباره سلامت حسنی مبارک رئیس جمهوری مصر به شش ماه زندان قطعی محکوم شده بود.
این مجازات در دادگاه تجدید نظر به دو ماه زندان قطعی کاهش یافت. برکناری او پس از قطع برنامه ای که وی در یکی از شبکه های تلویزیونی مستقل مجری آن بود صورت می گیرد.
وی در آن هنگام به فشارهایی اشاره کرد. پخش برنامه محبوب دیگری به نام " قاهره امروز"که عمر ادیب در شبکه اوربیت مجری آن بود و در ساختمان تلویزیون دولتی ضبط می شد نیز متوقف شد.
این دو برنامه به سبب انتقادی بودن در قبال دولت شهرت داشتند. ایسندر العمرانی در پایگاه اینترنتی روزنامه مستقل المصری الیوم نوشت:" فضای سیاسی درحال تغییر کردن است.
احتمال دارد که سردبیران و روزنامه نگاران و همچنین افرادی که حقوق آنان را می پردازند در دوره آینده احتیاط بیشتری به خرج دهند." العلا السوانی نویسنده مصری نیز به نوبه خود اعلام کرد:" حکومت بی ثبات است و می خواهد درباره انتقال آرام جمال مبارک مطمئن شود.
بنابر این نمی تواند آزادی بیان را تحمل کند." حسنی مبارک هشتاد ودو ساله اعلام نکرده است آیا برای یک دوره دیگر در انتخابات ریاست جمهوری سال وهزار ویازده رقابت خواهد کرد یا خیر.
از پسرش جمال غالبا به عنوان جانشین احتمالی او نام برده می شود اما وی مقاصد خود را فاش نکرده است. السوانی به خبرگزاری فرانسه گفت نوشتن برای روزنامه مستقل الشروق را متوقف کرده است زیرا مالک این روزنامه با فشارهای شدیدی مواجه شده است تا انتشار مقالاتی را که در آن درخواست تغییرات شده است متوقف کند. روزنامه نگاران الدستور اعلام کردند تحصنی را در حمایت از عیسی آغاز کرده اند.
یکی از آنان به خبرگزاری فرانسه اعلام کرد آنها از این خبر یکه خورده اند. روز چهارشنبه، در سرمقاله ای که در صفحه نخست الدستور منتشر شد سیاسی بودن این ماجرا تکذیب شد .
در این سرمقاله ، خطاب به خوانندگان این روزنامه اطمینان داده شده است الدستور تریبونی برای آزادی و کسانی که در جستجوی عدالت هستند باقی خواهد ماند. محدودیت های زیادی علیه مطبوعات مستقل در ده سال اخیر لغو شده است اما مدافعان حقوق بشر می گویند همچنان با سانسور و پرونده سازی هایی به اتهام افترا مواجه هستند. به گزارش خبرگزاری فرانسه از قاهره، ایسندر العمرانی نوشت:" بهار قاهره جای پاییز قاهره را می گیرد مشروط بر آنکه به زمستان تبدیل نشود."