صندوق بین المللی پول چهارشنبه اعلام کرد اقتصادهای خاور میانه و شمال آفریقا به سبب افزایش قیمت نفت امسال با رونق مستحکمی مواجه است.
صندوق بین المللی پول در گزارش اقتصادی خود برای اکتبر تصریح کرد میزان رشد برای این مناطق قرار است در سال دوهزار وده به چهار ویک دهم درصد در مقابل دو درصد سال دوهزار ونه برسد. صندوق بین المللی پول علاوه بر این رشد اقتصادی پنج ویک دهم درصدی را برای سال دوهزار ویازده پیش بینی می کند. این صندوق تاکید کرد :"استحکام رونق اخیر اقتصادی در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقابه سبب افزایش قیمت های نفت در سال دوهزار ونه است که درامدهای نفتی این منطقه را افزایش داده است." قیمت نفت پس از آنکه اوایل دوهزار ونه به سی دلار رسیده بود اکنون حدود هشتاد دلار است .
قیمت نفت در تابستان دوهزار وهشت به بیش از صد وچهل دلار در هربشکه رسیده بود. بنابر اعلام صندوق بین المللی پول، اقتصادهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا همچنین از افزایش مالیاتی سریع و چشمگیر به ویژه در کشورهای صادر کننده نفت بهره مند بوده است که این مسئله به سبب پیوندهای تجاری تنگاتنگ بین این دو گروه اقتصاد بر سایر کشورها تاثیر گذاشته است. منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا شامل کشورهای صادر کننده نفت یعنی الجزایر ، بحرین، ایران ،عراق ،کویت ،لیبی،عمان ،قطر،عربستان سعودی ،سودان،امارات عربی متحده،یمن و همچنین مصر، جیبوتی ، اردن، لبنان ، موریتانی، مغرب، سوریه و تونس است که در مقابل انها گروه کشورهای وارد کننده نفت قرار دارند. گروه نخست کشورها قرار است با رشد سه وهشت دهم درصدی در سال دو هزار و ده و پنج درصدی در سال دوهزار ویازده مواجه شود و این درحالی است که اقتصادهای گروه دوم ( وارد کنندگان نفت) چهار وشش دهم درصد در سال دوهزار ونه رشد کرده و قرار است در سال دوهزار وده پنج درصد و در سال دوهزار ویازده پنج و دو دهم درصد رشد کند. صندوق بین المللی پول در عین حال درباره تاثیرات هرگونه کاهش قیمت نفت و بی نظمی های احتمالی اقتصادی در اروپا ( مهم ترین شریک کشورهای غیر صادر کننده نفت) هشدار داد. چشم اندازهای اقتصادی در منطقه با تحولات اقتصادی در جهان و در وهله نخست با تاثیر آن بر قیمت های نفت ارتباط دارد. به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، صندوق بین المللی پول هشدار داد هرگونه افزایش قیمت نفت در آینده اندک خواهد بود. این سازمان افزود:" تقاضای نفت دربازارهای نوظهور با تقاضای راکد اقتصادهای توسعه یافته کاهش خواهد یافت."