خبرگزاري فارس: مجموعهاي از چندين شيء باستاني كه در زمان اشغال ليبي توسط نيروهاي بريتانيايي در اواسط دهه 50 ميلادي به دست دو سرباز انگليسي از اين كشور خارج شده بود، پس از گذشت 6 دهه به موطن اصلي خود بازگردانده شد.
به گزارش خبرگزاري فارس، اين آثار كه هم اكنون در موزه شهر طرابلس، پايتخت ليبي، به نمايش درآمده اند شامل تكهاي از دماغه برنزي يك كشتي يوناني، يك چراغ سفالي رومي، يك رام يوناني، سر مجسمه يكي از الهههاي به همراه سكهها و تكههايي از موزاييكهاي رومي هستند، كه توسط خانواده دو سرباز بريتانيايي به مقامات ليبي برگردانده شدند.
صالح اقاب، رئيس سازمان باستانشناسي ليبي گفت: من به اين خانواده به خاطر كار بزرگشان احترام گذاشته و از آنها به خاطر بازپس دادن اين گنجينهها به صورت داوطلبانه و بودن هيچگونه فشاري سپاسگذارم، زيرا آنها دريافتند كه اين اشيا بايد به مكان اصلي خويش بازگردانده شوند.
ليبي تلاشهاي گستردهاي را براي بازگرداندن آثار باستاني خود كه طي چهار قرن گذشته و در زمان امپراتوري عثماني، دوره استعمار ايتالياييها ودر زمان جنگ بريتانيا در فاصله سالهاي 1843 تا 1951، به صورت غير قانوني فروخته شده يا به سرقت رفته بودند، انجام داده كه تاكنون نتايج چشمگيري را به دست نياورده است.
بسياري از عتيقه جات متعلق به ليبي اكنون در سراسر جهان پخش شده و ميتوان آنها در موزههاي لندن،استانبول، قاهره و پنسيلوانيا و يا در كلكسيونهاي خصوصي مشاهده كرد.