مصر امروز دوشنبه اعلام کرد برگزاری نشست سران اتحادیه مدیترانه که قرار است نوامبر امسال در بارسلون اسپانیا برگزار شود منوط به پیشرفت در مذاکرات سازش فلسطینی ها و صهیونیست ها خواهد بود.
این در حالی است که مذاکرات سازش بین فلسطینی ها و صهیونیستها مدتی است به بن بست رسیده است. به گزارش خبرگزاری فرانسه از قاهره، این موضع مصر را امروز احمد ابوالغیط وزیر امور خارجه این کشور در پایان دیدارش با استفان فولStefan Füle کمیسر امور گسترش و همجواری اتحادیه اروپا بیان کرد.
مصر به همراه فرانسه ریاست اتحادیه مدیترانه را برعهده دارند. ابوالغیط در کنفرانسی خبری اعلام کرد برگزاری نشست اتحادیه مدیترانه تابع پیشرفت در مذاکرات اسرائیل و فلسطین است که واشنگتن تلاش می کند آن را از حالت بن بست خارج کند.
وزیر امور خارجه مصر افزود نشست اتحادیه مدیترانه به تعویق نمیافتد اما هنوز تاریخی هم برای برگزاری آن تعیین نشده است.
زیرا ما می خواهیم ببینیم که تحولات مذاکرات فلسطینی ها و اسرائیلی ها به کجا می انجامد.
وزیر امور خارجه مصر در بخش دیگر از سخنان خود گفت: از ماه ژوئن گذشته قرار بوده است که نشست اتحادیه مدیترانه هفته آخر ماه نوامبر در بارسلون برگزار شود اما تاکنون هیچ گونه نشانهای مشاهده نشده است که نشان دهد ما به سوی چنین هدفی حرکت می کنیم.
دومین نشست اتحادیه مدیترانه ابتدا قرار بود در هفتم ژوئن در بارسلون برگزار شود اما بعد یعنی در ماه مه گذشته، آن به ماه نوامبر موکول شد.
قاهره و مادرید امیدوارند تا زمانیکه این نشست برگزار میشود پیشرفت هایی در مذاکرات صلح فلسطینی ها و اسرائیلی ها نیز به وجود آید.
در اتحادیه مدیترانه که ابتکار تشکیل آن را نیکولا سارکوزی رئیس جمهوری فرانسه در سال دو هزار و هشت مطرح کرد چهل و سه کشور عضو هستند : از این چهل وسه کشور ، بیست و هفت کشور عضو اتحادیه اروپا هستند و بقیه نیز شامل کشورهای عربی حوزه دریای مدیترانه، ترکیه و اسرائیل هستند.
هدف از تشکیل این اتحادیه ، اجرای طرحهای عملی برای فائق آمدن بر بحران هایی است که در کشورهای ساحلی دریای مدیترانه و به ویژه خاورمیانه وجود دارد.