سازمان بهداشت جهانی قصد دارد با همکاری محققان علوم پزشکی افریقای جنوبی، بیماری سل را در این کشور ریشه کن کند.
به گزارش مونیتورینگ اخبار خارجی واحد مرکزی خبر، سفر به درمانگاهی در کایِلیتشا در حومه شهر کیپ تاون افریقای جنوبی اولین گام برای معالجه جوان هایی در این کشور است که به بیماری سل مبتلا هستند.
بیماری سل در برخی از مناطق افریقای جنوبی تا حد زیادی شیوع یافته است و برخی پزشکان این کشور مانند سوئیتنِس سیوِندو هر روز پذیرای بیماران جدید هستند. سل قابل درمان است اما تشخیص ان زمان بر است.
ازمایشگاه های پزشکی در بسیاری از کشورهای دنیا هنوز برای یافتن باکتری سل، خلط سینه را بررسی می کنند و این روشی است که در صد سال گذشته تغییر نکرده است.
اما این روزها روش های مدرنی برای تشخیص سل ایجاد شده است. دکتر سیوندو می گوید بسیار عالی بود اگر واکسن تازه ای برای سل تولید می شد یا حداقل امکان تشخیص این بیماری در اسرع وقت و ترجیحا در همان روز مراجعه افراد وجود داشت، تا افرادی که صبح به درمانگاه مراجعه می کنند تا بعد از ظهر از نتیجه بررسی ها مطلع شوند. در عین حال، دانشمندان در انسوی شهر کیپ تاون افریقای جنوبی سرگرم تحقیق روی ازمایشی ژنتیکی هستند که زمان لازم برای تشخیص سل مقاوم در مقابل دارو را از هفتاد روز به دو روز کاهش می دهد.
مدت زمان تشخیص بیماری سل با استفاده از برخی از ازمایش ها حتی به چند ساعت نیز کاهش یافته است اما بسیاری از کشورها قادر به انجام چنین ازمایش هایی نیستند.
بخش مقابله با بیماری سل در سازمان تجارت جهانی نیز می گوید استفاده از روش های جدید، به این زودی ها میسر نخواهد شد.همین مسئله سبب شده است تا محققان مرکز واکسن سل در افریقای جنوبی با جدیت فعالیت خود را ادامه دهند.
محققان این مرکز بر این باورند که به مرحله تولید واکسن اثر گذار نزدیک شده اند. به رغم تولید واکسن ها و ازمایش های جدید تشخیص بیماری سل، درمان این بیماری هنوز بدون مساعدت دولت ها امکان پذیر نیست.
و طرح جهانی مقابله با بیماری سل در سازمان بهداشت جهانی از دولت ها می خواهد تا بودجه بیشتری را برای تشخیص و درمان سل هزینه کنند.این سازمان همچنین از اهدا کنندگان کمک مالی خواسته است تا کمبود بودجه را در جوامعی چون افریقای جنوبی که در ان عفونت سل مرتبط با ایدز شیوع یافته است جبران کنند.
سیاست جدید افریقای جنوبی، بیماران مبتلا به سل را ملزم به دادن ازمایش ایدز می کند.
این سیاست به تسریع روند درمان و نجات جان افراد کمک خواهند کرد. دکتر ماریو راویگلیونه، مدیر بخش مقابله با بیماری سل در سازمان تجارت جهانی در ژنو، معتقد است ازمایش های جدید موسوم به "وایل یو وِیت" می تواند تفاوت قابل ملاحظه ای در ریشه کن کردن سل در دنیا ایجاد کنند.