ايرنا - رييس جمهور آفريقاي جنوبي روز گذشته چهارشنبه وارد قاهره پايتخت مصر شد تا نقش تاريخي رژيم ضد تبعيض نژادي كشورش را براي تحقق صلح خاورميانه و توقف اشغالگري هاي بيشتر رژيم نژاد پرست صهيويستي در سرزمين ها اشغالي ايفا كند .
جيكوب زوما، كه براي نخستين بار به اين كشور شمال آفريقا در منطقه خاور ميانه سفر مي كند در بدو ورود به قاهره به خبرنگاران گفته بود كه در اين سفر سعي خواهد كرد مذاكرات به بن بست رسيده صلح خاور ميانه را جاني تازه ببخشد.
زوما كه كشورش از هفته گذشته بريكي از كرسي هاي غيردائم شوراي امنيت سازمان ملل تكيه زده است اميدوار است در سال آينده با استفاده از اين جايگاه براي تحقق نقش تاريخي خود و كشورش اقدامي را در عرصه ديپلماسي منطقه اي به ويژه در خصوص صلح خاورميانه صورت دهد.
از همين رو، نماينده ديپلماسي خارجي او يعني وزير روابط و همكاري هاي بين المللي اين كشور صبح امروز با اعلام اينكه كشورش از رژيم صهيونيستي مي خواهد به شهرك سازي هاي غيرقانوني در كرانه باختري رود اردن خاتمه دهد، بر اين موضوع تاكيد كرد.
خانم 'مايته انكوانا ماشابانه' كه همراه رييس جمهور كشورش در مصر به سر مي برد در اين خصوص گفت: جيكوب زوما با سفر به قاهره از مصر مي خواهد نقش پررنگ تري را براي برقراري صلح واقعي در خاورميانه به عهده بگيرد.
وي با اعلام اينكه محور اصلي مذاكرات زوما با مقامات مصر حول موضوع سياست در خاورميانه دور مي زند افزود: يكي از اهداف مهم زوما در اين سفر ترغيب حسني مبارك رييس جمهور مصر در پيوستن به مذاكرات پنج جانبه صلح خاورميانه براي اجرايي كردن راه حل تشكيل كشور مستقل فلسطيني است.
خود زوما نيز ديروز در جمع نمايندگان سياسي و اقتصادي دو كشوراز ادامه شهرك سازي رژيم صهيونيستي در كرانه غربي و ساخت و سازهاي صهيونيستي در قدس شريف به شدت انتقاد كرد .
وي افزود: اسراييل همچنان با تداوم ناسازگاري ها و نقض تعهدات قبلي اش حاضر نمي شود موافقت نامه قبلي براي توقف شهرك سازي در مناطق اشغالي را كه در 26 سپتامبر (چهارم مهر ماه) منقضي شده است، تمديد كند.
اين موضع گيري زوما از سوي ميزبان وي نيز مورد استقبال قرار گرفته است به گونه اي كه سخنگوي حسني مبارك رييس جمهور مصر امروز گفت: وقتي آفريقاي جنوبي در باره آرمان فلسطين و روند صلح خاور ميانه حرف مي زند با آنچه كه ديگر كشورهاي آفريقايي و خاور ميانه اي ادعا مي كنند فرق دارد.
درهرحال دولت هاي آفريقاي جنوبي همانگونه پيش از پيروزي مبارزات ضد نژاد پرستي مردم آن در كنار رژيم نژاد پرست صهيونيست قرار داشتند، پس از انقلاب همواره تلاش كردند در برابر رژيم نژاد پرست قدس و در كنار مردم مظلوم فلسطين قرار گيرند موضوع مهمي كه با نلسون ماندلا، رهبر ضد آپراتايد و نخستين رييس جمهور اين كشور آغاز شد و با تابو امبكي، رييس جمهور اسبق و بعد از ماندلا و خاله ما موتلانته رييس جمهور سابق و زوما رييس جمهور فعالي ادامه يافته است .
از همين رو مردم و دولت آفريقاي جنوبي در طول تاريخ 16 ساله پس از انقلاب خود بارها سعي كردند در همه مواقع حساس تصميم گيري ها در باره سرنوشت مردم مظلوم فلسطين در بسياري نهادها و مجامع بين المللي و منطقه اي از آرمان ملت مظلومان دفاع و از جنايات صهيويستي پرده برداشته و در برابر اقدامات نژاد پرستانه آن رژيم بايستد.
آفريقاي جنوبي بارها به مناسبت هاي مختلف سياسي و نظامي به ويژه پس ازارتكاب رژيم صهيويستي به جنايات غير انساني در سرزمين هاي اشغالي سفير خود را از تل آويو فرا خواند و يا سفير آن رژيم را از پرتوريا اخراج كرده است.
زيرا هر دولتي كه در آفريقاي جنوبي بر سركار مي آيد بايد براساس قانون اساسي به تعهدات ضد نژاد پرستانه خود پايبند باشد و در راه تحقق اين اصل مصرح در قانون اساسي و منشور فرهنگي و سياسي ملت از هيچ گونه تلاشي دريغ نورزد.
ديپلماسي آفريقاي جنوبي پس از پيروزي انقلاب ضد نژاد پرستانه آن 1994 (1373) همواره بر اين اصل استور بوده و لذا روما نيز دراين به گفته خودش سفر تاريخي به مصر نيز سعي مي كند همان راهي را برود كه آرمان هاي انقلابشان رفته و براي برقراري صلح - گرچه با روايت بومي و بر اساس منافع منطقه اي كشورش - قيام كند.