در پی بروز خشونتهای سیاسی و انتصاب رئیس جدید کمیسیون انتخابات گینه، برنار کوشنر دیروز چهارشنبه گفت فرانسه با تعویق یک هفته ای دور دوم انتخابات ریاست جمهوری گینه موافق است.
برنار کوشنر، وزیر امور خارجه فرانسه در شبکه پنجم تلویزیون فرانسه گفت من و عبدو دیوف، رئیس سازمان بین المللی کشورهای فرانسه زبان معتقدیم انتخابات ریاست جمهوری گینه که قرار بود یکشنبه بیست و چهارم اکتبر برگزار شود، بهتر است با یک هفته تاخیر به سی و یکم اکتبر موکول شود.
وی افزود به نظر ما انتخابات گینه باید کاملا با آرامش و در شفافیت کامل برگزار شود. برنار کوشنر در حاشیه جلسه کابینه دولت فرانسه که با هدف تهیه مقدمات سیزدهمین نشست سران کشورهای فرانسه زبان برگزار شده بود، گفت ما امیدواریم انتخابات ریاست جمهوری گینه در ارامش برگزار شود، ما در این زمینه مسئول هستیم و تمام کشورهای فرانسه زبان نقش کاملا مشخص و مهمی را در این زمینه ایفا می کنند. سیزدهمین نشست سران کشورهای فرانسه زبان اوایل هفته اینده در مونترو (غرب سوئیس) برگزار خواهد شد. برنار کوشنر در این مصاحبه تصریح کرد یک تعویق هشت روزه به دلایل فنی در انتخابات ریاست جمهوری گینه پیش امده است و در صورتی که دو نامزد ریاست جمهوری آن را بپذیرند، بسیار عالی خواهد بود. وزیر امورخارجه فرانسه پیشتر در بیانیه ای از انتصاب سیاکا تومانی سانگاره Siaka Toumani Sangaré به ریاست کمیسیون انتخابات ملی مستقل گینه، استقبال کرد و آن را مرحله ای تعیین کننده در ادامه روند انتخابات این کشور دانست. به گزارش خبرگزاری فرانسه از مونترو، انتصاب ژنرال سانگاره مورد استقبال طرفداران دو نامزد دور دوم ریاست جمهوری قرار گرفته است.
بیست و چهار نامزد از احزاب و گروههای سیاسی مختلف گینه در انتخابات ریاست جمهوری کشورشان نامزد شده بودند.
بر اساس نتایج قطعی شمارش ارا که به تائید دیوان عالی گینه رسید سلو دالن دیالو در دور اول انتخابات که بیست و هفتم ژوئن گذشته برگزار شد، چهل و سه ممیز شصت و نه درصد ارا و الفا کنده هجده ممیز بیست و پنج درصد ارا را به دست اورد اما هیچکدام از نامزدها نتوانستند اکثریت لازم را برای پیروزی قطعی در دور اول انتخابات کسب کنند به همین علت انتخابات ریاست جمهوری این کشور به دور دوم کشیده شد. گینه کوناکری در سال هزار و نهصد و پنجاه و هشت به استقلال رسید اما از ان زمان به بعد مردم گینه به طور متناوب شاهد نظامهای استبدادی، نظامی یا غیر نظامی بوده اند و انتخابات ریاست جمهوری اخیر اولین انتخابات ازاد در تاریخ این کشور بود به همین خاطر از اهمیت و حساسیت بالایی برخوردار است. اکثریت قاطع مردم گینه بی صبرانه منتظر ان هستند که پس از این انتخابات و پایان دوره انتقالی ، مسئولان نظامی که از بیست و پنج سال پیش قدرت را در این کشور در دست گرفته اند عرصه سیاسی را ترک کنند و امور سیاسی کشور را به غیر نظامیان بسپارند.