خبرگزاري فارس: مخالفان حزب حاكم كنوني مصر با استفاده از سايتهاي اجتماعي مانند فيسبوك و وبلاگها فعاليتهاي خود براي ايجاد تغيير در ساختار حكومتي مصر را بشدت افزايش دادهاند.
به گزارش فارس، روزنامه صهيونيستي "هاآرتص " نوشت: آيا "حسني مبارك " كه از ماه جاري سيامين سالگرد رياست جمهوري خود را آغاز خواهد كرد، تصور ميكرد كه بايد رقابت سياسي خود را با رايانه دنبال كند؟ آيا وي هيچ فكر ميكرد كه براي رقابتهاي انتخاباتي بايد با وبلاگنويسان و فيسبوك دست و پنجه نرم كند؟ آيا هيچ وي فكر ميكرد روزي فراخواهد رسيد كه بايد قدرت خود را به دليل قدرت مباحثه جوانان 18 تا 25 سال كه پيامهاي خود را به ميليونها رايدهنده بالقوه كه با زدن يك كليك ارسال ميكنند از دست خواهد داد؟
بر اساس اين گزارش، جنبش "كفايه " مصر كه به طور رسمي در سال 2004 آغاز به كار كرده است رقابتهاي انتخاباتي خود را از سال 2005 و به كمك اينترنت آغاز كرده است.
در همان زماني كه وبسايت جنبش كفايه تاسيس شد، اخوانالمسلمون مصر نيز بر ايجاد سايت خود نيز در حال فعاليت بود. بعد از ايجاد سايتهاي اين جنبشها، وبلاگنويسان زيادي به آنها پيوستند و با آن به ايجاد تظاهرات و اعتصابات كمكهاي زيادي شد.
بر اساس آماري كه در سايت " internetworldstats.com " منتشر شده و تعداد كاربران اينترنتي را ارانه ميكند در سال 2000 فقط 450 هزار كاربر اينترنتي در مصر وجود داشته است اما هم اكنون اين تعداد به 18 ميليون نفر رسيده است كه تقريبا 22 درصد جمعيت مصر را پوشش ميدهد.
نكته جالب توجه اين است كه تعداد جوانان 18 تا 27 سال مصري نيز حدود 18 ميليون نفر است و احتمالا اين بخش از جمعيت مصر هستند كه آينده انتخابات آتي مصر را رقم خواهند زد.
"محمد البرادعي " مدير كل سابق آژانس بينالمللي انرژي اتمي و برنده جايره نوبل در حال حاضر بخش عمدهاي از انرژي خود را وقف اين بخش از جمعيت (جوانان) كرده است.
اگر چه البرادعي خود را كانديداي آتي انتخابات رياست جمهوري مصر معرفي نكرده است اما شعار وي اين است: تغيير با جوانان حاصل ميشود.
طرفداران البرادعي گروهي را در فيسبوك فعال كردهاند كه خواستههاي وي براي ايجاد تغيير در قانون اساسي را ارائه كرده و بيش از 129 هزار نفر نيز عضو اين گروه شدهاند.
طرفداران "جمال مبارك " فرزند رئيس جمهور كنوني مصر كه به عنوان رئيس جمهور آتي مصر به وي نگريسته ميشود گروه اينترنتي را در فيسبوك راهاندازي كردند و در آن به البرادعي حمله كرده و عكس دختر وي را كه لباس شنا پوشيده است منتشر كردند.
رقابتهاي انتخاباتي كه پيشتر براي رياستجمهوري آتي مصر آغاز شده است به طور تنگاتنگي به انتخابات پارلماتي مصر كه قرار است ماه آينده برگزار شود، مرتبط شده است. اين گمانهزني وجود دارد كه انتخابات پارلماني مصر آزموني براي رقابتهاي انتخاباتي رياستجمهوري آينده است.
البته دولت كنوني مصر هنوز به تعداد جمعيت جوان مصر به چشم تهديد نمينگرد بلكه گروه اخوانالمسلمون مصر را تهديد ميداند كه اين گروه نيز اخيرا درباره حضور يا تحريم انتخابات دچار اختلافهايي شده است.
از سوي ديگر مقامات رسمي و رسانهاي براي انتشار پيامهاي كوتاه از طريق تلفن همره بايد مجوز اخذ كنند. احزابي كه در مصر مجوز رسمي ندارند نميتوانند از طريق تلفن همراه به انتشار مطالب خود بپردازند. اين احزاب عبارتند از: اخوانالمسلمون، جنبش كفايه، انجمن ملي تغييرات به رياست محمد البرادعي، حزب الكرامه.
با وجود اين محدوديتها كه باعث انتقاد از مصر در مجامع بينالمللي شده است، اما دولت مصر نمي تواند مانع فعاليتها در فيسبوك يا وبلاگنويسان شود و حزب حاكم نميتواند مانع انتشار پيامها از طريق اينگونه سايتها شود.