به گزارش پایگاه خبری "الجزیره"، مسوولان بین المللی اعلام کردند که پناهندگان سومالی که از درگیریهای فعلی در این کشور می گریزند به کشورهای مجاور ازجمله کنیا رفته اند؛ همچنین امروز در آمریکا با نظارت مسوولان بین المللی افسران سومالیایی پیشین نشستی را برگزار کردند تا درباره ساختار ارتش سومالی گفتگو کنند.
رئیس دفتر کمیسیون سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در داداب در شمال کنیا تاکید کرد که این کمیسیون از ماه ژانویه ،به طور متوسط در هر ماه پذیرای هفت هزار پناهنده سومالیایی بوده است.
منطقه داداب که در صد کیلومتری مرزهای سومالی قرار دارد، سه اردوگاه اصلی به نام "داغاهالی" ،" ایفو" و "هاغادیرا" دارد و شهرک بزرگی از آلونک ها و چادرهای بر روی زمین های شنی در این منطقه ایجاد شده است.
این اردوگاهها در سال 1991 تاسیس شد و تا میزبان نود هزار پناهنده باشد، اما اینک 275 هزار نفر که بیشتر آنها از سومالی هستند، در این اردوگاه زندگی می کنند.
سازمانهای کمک رسانی انتظار دارند که این تعداد افزایش پیدا کند ؛ آنها اعلام کردند که تلاش می کنند تا مساحت بیشتری از دولت کنیا را در دست گیرند تا بتوانند اردوگاههای بیشتری را ایجاد کنند..
از سوی دیگر برنامه جهانی غذا وابسته به سازمان ملل متحد نیز هشدار داد کمک هایی که به اردوگاه داداب ارائه می شد، ممکن است بزودی کاهش یابد.
آمارها نشان می دهد که جنگ سومالی در طی دو سال گذشته به مرگ بیش از 80 هزار نفر انجامیده است و حدود یک میلیون نفر نیز به علت شرایط امنیتی ناپایدار بویژه در موگادیشو، به مهاجرت روی آورده اند ، در عین حال صدها هزار نفر نیز به کشورهای همسایه مانند جیپوتی ، اتیوپی و کنیا گریختند.
این سخنان در حالی است که در درگیریهای سه هفته گذشته میان نیروهای دولتی و مسلحان مخالف از جنبش جوانان مجاهد و حزب اسلامی در "یاقشید" و منطقه "طرکینلی" ده هزار نفرکشته و مجروح شدند.
این کشتار منجر به این شد که موج مهاجرت جدیدی در طرکینلی و مناطق درگیر ایجاد شود و حدود 70 درصد از ساکنان این مناطق منازل خود را ترک کنند.
هجوم مهاجران به این اردوگاهها طی دو روز گذشته در منطقه افحوی (30 کیلومتری در جنوب پایتخت)به سوی مسیر اصلی که موگادیشو را به استان شبیبی سفلی مرتبط می کند، همچنان ادامه دارد.
همچنین امروز تعدادی از افسران پیشین ارتش سومالی در واشنگتن پایتخت آمریکا جمع شدند تا با نظارت کشورهای غربی درباره راههای بازسازی ساختار دولت سومالی گفتگو کنند.
این نشست دو روزه که توسط دفتر سیاسی سازمان ملل در امور سومالی و با همکاری وزارت کشور سومالی برگزار می شود،بهترین راههای رفع نیازهای امنیتی فعلی و آینده را بررسی می کند.
احمد ولد عبدالله، نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل متحد در امور سومالی گفت: انتظار می رود که پس از این نشست، نشستهای موثر دیگری نیز برگزار شود و این نشست فرصتی مناسب برای حل مشکلات آینده سومالی محسوب می شود.
وی افزود: افسران شرکت کننده در این نشست به علت تجربیاتی که در زمینه آموزش نظامیان در کشورهای آفریقایی دارند، از احترام زیادی برخوردارند و این دیدار سرآغاز آمادگی برای پی گیری بحث ها با افسران عالیرتبه در ماه ژوئیه خواهد بود.
دفتر سیاسی سازمان ملل متحد در امور سومالی گفت: این دیدارها بخشی از تعهد دولت سومالی برای تحکیم نیروی دفاعی خود است که در توافقنامه جیپوتی درج شده بود.