جبهه آزادیبخش ملی حاکم در الجزایر با اختلاف بین اعضای خود مواجه شده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی بی بی سی عربی ، عبد العزیز بلخادم دبیرکل حزب " جبهه آزادیبخش ملی " حاکم در الجزایر بروز شکاف و اختلاف در بین اعضای این حزب را رد کرد و آن را فقط زاییده ذهن رسانه ها دانست که واقعیت ندارد.
ولی اخبار حاکی از بروز اختلاف هایی در درون این حزب است.
چیزی که به طور کلی مانند آن در الجزایر بسیار نادر رخ می دهد.
ولی تحلیلگران بر این باورند که همین امر منعکس کننده اختلافات عمیقی بین رهبران حزب " جبهه آزادیبخش ملی " درباره جانشینی عبد العزیز بوتفلیقه رئیس جمهور این کشور است. چه چیزی در این حزب رخ می دهد و چه تاثیری بر ساختار تشکیلاتی و کادر رهبری آن خواهد گذاشت.؟ مومن حسین گزارشگر شبکه تلویزیونی بی بی سی عربی به گزارش مفصلی در این باره پرداخت و گفت: عبدالعزیز بلخادم دبیرکل حزب حاکم الجزایر وجود هرگونه شکاف و اختلاف در بین اعضای این حزب را تکذیب و تاکید می کند این بحرانی است که فقط رسانه ها به آن اشاره کردند و هیچ بعد خارجی ندارد.
ولی عملا شکاف هایی در این حزب ظاهر شده است.
حزبی که معمولا به انضباط و انسجام قوی درونی معروف است.
بعد از این که گزارش های رسانه ها از درگیری های خونین اخیر بین اعضای جوان و مسئول این حزب در برخی از مناطق پرده برداشتند ، این باعث شد برخی از وزیران وابسته به حزب مذکور ، علنا از بلخادم انتقاد کنند.
حتی برخی از وزیران خواستار کناره گیری وی از سمت دبیرکلی حزب جبهه آزادیبخش ملی الجزایر شدند.
منابع داخل این حزب اعلام کردند کادر رهبری آن بر سر توزیع و تقسیم سمت های مهم و همچنین چگونگی بازسازی ساختارتشکیلاتی آن است.
گروهی از ناظران معتقدند علت اصلی و جوهری این اختلاف ها و درگیری ها درباره جانشینی عبدالعزیز بوتفلیقه رئیس جمهور الجزایر است که کمتر از یک سال است برای سومین بار پیاپی برنده رقابت انتخابات ریاست جمهوری این کشور شد.
برخی ها معتقدند که بلخادم که سمت وزیر کشور الجزایر و نماینده شخصی بوتفلیقه را نیز بر عهده دارد تلاش می کند از طریق عملیات بازسازی ساختار تشکیلاتی و رهبری حزب جبهه آزادیبخش ملی به تنهایی سکان رهبری را برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری آینده در سال دو هزار و چهارده را به دست گیرد و به نوعی رقیبان خود را از گردونه رقابت حذف کند.
با توجه به این که عبدالعزیز بلخادم واقعا یکی از افراد بسیار نزدیک به عبد العزیز بوتفلیه است ، برخوردها و بگو مگو های اخیر این گونه تفسیر می شود که وی ( بوتفلیقه ) عامل اصلی برای قطع راه در برابر جریان حامی بلخادم در ادامه امید داشتن به ماندن در مسند قدرت در الجزایر است.
گروه دیگری از ناظران بر این باورند که اختلاف های درونی حزب که از زمان استقلال یافتن این کشور در سال شصت و دو همواره با آن همراه بوده است این تصورها و گمان ها را تقویت و حمایت می کند که بوتفلیقه نفوذ خود را برای حمایت از اعضای داخل حزب از دست داده است.
و بوتفلیقه از دید برخی ها ، با خروج همپمانان نزدیکش از دستگاه حکومت متحمل شکست و خسارت سنگینی شد.