رهبران کشورهای فرانسه زبان خواستار آن شدند که نقش و جایگاه شایسته تری به آفریقا در روابط بین المللی اختصاص داده شود.
به نوشته روزنامه فرانسوی لوموند در اینترنت، سی و سه رییس دولت فرانسه زبان، روز شنبه در اجلاس فرانکوفونی در مونترو، سوییس، خواستار آن شدند که آفریقا در نهادهای بین المللی بالاخص شورای امنیت سازمان ملل، جایگاه بهتری داشته باشد.
لوموند نوشت: نیکلا سارکوزی، رییس جمهور فرانسه در سخنرانی افتتاحیه این اجلاس گفت: " آیا این طبیعی است که قاره ای با حدود میلیارد نفر جمعیت، نماینده ای در میان اعضای دایم شورای امنیت نداشته باشد؟ در سی سال آینده جمعیت این قاره به دو میلیارد نفر می رسد، بدون آنکه نماینده ای در شورای امنیت داشته باشد!" اصلاح مدیریت جهانی یکی از اولویت های رییس جمهور فرانسه در دوره ریاست این کشور بر گروه بیست و گروه هشت است که نشست های آنها به ترتیب در روزهای دوازده نوامبر و یک ژانویه آینده برگزار خواهد شد.
لوموند نوشت: در همین زمینه عبدو دیوف، رییس سازمان بین المللی فرانکوفونی، که روز شنبه برای یک دوره چهار ساله دیگر در این مقام ابقا شد، خواستار" گشایش بیشتر و توزیع عادلانه تر قدرت در روابط بین الملل و چندجانبه گرایی متعادل تر" شد و تاکید کرد در این شرایط" نمی توان قبول کرد که آفریقا در نهادهای بین المللی که تصمیمات آن مستقیما به کشورهای این قاره مربوط می شود، نمایندگی مطلوب و متناسب نداشته باشد".
لوموند نوشت: کشورهای آفریقایی که بیست و سه درصد اعضای سازمان ملل را تشکیل می دهند، تنها سه نماینده غیر دایم در شورای امنیت دارند.
این کشورها در سال 2005 بیانیه ای را تصویب کردند که بر اساس آن دو کرسی دایم در شورای امنیت را خواستار شدند.
بلز کومپائوره، رییس جمهور بورکینافاسو، در اجلاس سوییس یادآور شد که "پنجاه درصد متکلمان زبان فرانسه در قاره آفریقا حضور دارند و بر این اساس باید جایگاه مهم تری به این قاره در جهان اختصاص داده شود." پل بیا، رییس جمهور کامرون، نیز یادآور شد" جامعه فرانسه زبان، چارچوب ممتازی برای ارائه الگویی تازه در روابط بین المللی می تواند باشد".
وی همچنین خواستار " تنظیم مقررات اقتصاد جهانی با لحاظ شرایط کشورهای فقیرتر و محروم تر" شد.
لوموند نوشت: سازمان بین المللی فرانکوفونی که امسال چهلمین سالگرد تاسیس خود را جشن می گیرد، پنجاه و شش عضو دایم و چهارده کشور ناظر را در خود جای داده است.
بودجه سالانه این سازمان حدود هشتاد میلیون یورو است که بیش از چهل درصد آن را فرانسه تامین می کند.
بیانیه نهایی اجلاس دو سالانه این سازمان، روز یکشنبه در مونترو منتشر خواهد شد.