در بحبوحه بروز نشانه هايي درباره گرم شدن روابط رم-طرابلس، معمر قذافي رهبر ليبي روز چهارشنبه نخستين ديدار خود را از ايتاليا اغاز مي کند.
سفر سه روزه قذافي به ايتاليا شامل سخنراني، ديدارهاي رسمي و نشست ها از جمله ديدار با برخي از ايتاليايي هايي است که وي در سال هزار و نهصد و هفتاد به منظور مجازات ايتاليا به علت استعمار ليبي از سال هزار و نهصد و يازده تا سال هزار و نهصد و چهل و يک از ليبي اخراج کرد.
جيووانا اورتو که رياست انجمن ايتاليايي هاي اخراج شده از ليبي را برعهده دارد، اعلام کرد اين نشست روز شنبه در چادري که براي رهبر ليبي در پارکي در رم برافراشته شده است، برگزار خواهد شد.
روابط بين ايتاليا و ليبي در چند سال گذشته به گرمي گراييده است و ايتاليا پارسال موافقت کرد به ليبي به علت اشغال اين کشور غرامت پرداخت کند.
اين بسته غرامتي پنج ميليارد دلاري شامل طرح هاي ساختماني، بورس هاي دانشجويي و حقوق بازنشستگي براي سربازان ليبي است که در جريان جنگ جهاني دوم در کنار سربازان ايتاليايي جنگيدند.
در مقابل، ليبي نيز پذيرفت با هزاران مهاجر غيرقانوني که هر سال از درياي مديترانه به ايتاليا قاچاق مي شوند، برخورد کند.
اين دو کشور موافقتنامه جنجالي جديدي دارند که براساس ان، ايتاليا مهاجران ليبي را که پيش از رسيدن به سواحل ايتاليا دستگير شوند، به ليبي باز خواهد گرداند.
اژانس اوارگان سازمان ملل، واتيکان و گروه هاي امدادرسان از اين موافقتنامه انتقاد کرده اند و ان را ناقض حقوق بشر دانسته اند.
همچنين قرار است قذافي با برخي از يهوديان ايتاليا که در پي پيروزي اسرائيل در جنگ شش روزه خاورميانه در سال هزار و نهصد و شصت و هفت از ليبي اخراج شدند، ديدار کند.
حدود شش هزار يهودي ليبي در ان زمان از اين کشور اخراج شدند.
اين در حاليست که ريکاردو پاسيفيکي رهبر جامعه يهوديان رم با زير سوال بردن صداقت قذافي، مي گويد نشست صبح روز شنبه مصادف با روز تعطيل يهوديان است و يهوديان معتقد نمي توانند در اين نشست شرکت کنند.
به نظر مي رسد سيلويو برلسکني نخست وزير ايتاليا به بهبود روابط با کشور نفت خيز ليبي علاقه مند باشد و از قذافي دعوت کرده است ماه اينده براي شرکت در نشست گروه هشت مجددا به ايتاليا سفر کند.
فرانکو فراتيني وزير امور خارجه ايتاليا نيز در استانه ورود قذافي به رم، اين ديدار را سفري تاريخي خوانده است.
نخست وزير ايتاليا عصر امروز با رهبر ليبي ديدار خواهد کرد.
به گزارش اسوشيتدپرس از رم، در دوران حاکميت بنيتو موسوليني ديکتاتور فاشيست ايتاليا، دهها هزار ايتاليايي در دهه سي ميلادي در ليبي، مستعمره ايتاليا، اقامت گزيدند.
ليبي در سال هزار و نهصد و پنجاه و يک استقلال خود را اعلام کرد و قذافي در سال هزار و نهصد و شصت و نه در اين کشور کودتا کرد.