خبرگزاري فارس: يك عضو حزب حاكم كنگره ملي سودان امروز هشدار داد كه آمريكا و رژيم صهيونيستي درصدد هستند با سوء استفاده از همهپرسي تعيين سرنوشت جنوب سودان، جدايي اين منطقه را از شمال قطعي كرده و آتش اختلافات گسترده و جنگ داخلي را شعله ور كنند.
به گزارش فارس، "قطبي المهدي " در مصاحبه با شبكه خبري العالم تاكيد كرد: رويكرد جنگ، گزينه دولت سودان و مردم جنوب آن درصورت منتهي شدن همهپرسي به جدايي اين منطقه از شمال كشور، نيست.
وي گفت: اگر جدايي جنوب از شمال شودان به عنوان بخشي از برنامههاي از قبل طراحي شده بيگانگان صورت گيرد بدون شك هدف آنها ضربهزدن به همه سودان و شعلهور ساختن آتش جنگ داخلي است.
المهدي تصريح كرد: قدرتهاي بينالمللي به دلايل مشخص از جمله موقعيت راهبردي سودان در منطقه عربي و برخوردار بودن اين كشور از منابع سرشار زيرزميني، دولت خارطوم را هدف قرار داده اند.
عضو حزب حاكم سودان افزود: عامل اصلي تحركات عليه سودان، رژيم اسراييل است و حتي اقدام آمريكا در اين زمينه نيز با فشار لابي صهيونيستي صورت ميگيرد.
وي با اشاره به موضعگيريها و سخناني كه طي دو روز گذشته از سوي مسئولان رژيم صهيونيستي مطرح شده است؛ اظهار داشت: رئيس دستگاه اطلاعات نظامي رژيم صهيونيستي گفته است پلهاي بسيار فعالي براي حمايت از جداييطلبان در جنوب سودان ايجاد و همچنين شبكههاي توانا و موثري در دارفور و منطقه جنوب مستقر كرده است.
المهدي تصريح كرد: هدف از همه اين اقدامات، تقسيم سودان به مناطق كوچك و ضعيف است تا بتوانند به آساني بر آن تسلط پيدا كنند و همچنين سودان به عنوان يك كشور مهم مسلمان و عرب در اين منطقه راهبردي، نقش خود را در منطقه از دست بدهد.
* جنگ افروزان سخت در اشتباهند
" محمد المعتصم " مشاور رسانهاي دبيركل جنبش خلق (شورشيان سابق جنوب) نيز در مصاحبه با شبكه خبري العالم تصريح كرد كه اين جنبش و دولت سودان درباره لزوم برگزاري همهپرسي در جنوب اين كشور در تاريخ تعيين شده اتفاق نظر دارند و اگر علل لجستيكي براي به تاخير افتادن همهپرسي وجود داشته باشد بايد با توافق دو طرف صورت گيرد.
وي گفت: نميتوان همه پرسي را به تاخير انداخت اما اگر جنبش خلق و حزب كنگره ملي درباره برداشتهاي كلي به توافق برسند ميتوان اين موضوع را بررسي كرد.
المعتصم افزود: حتي در صورت جدايي جنوب از شمال امكان ندارد بين دو طرف بحران ايجاد شود و كساني كه خواستار جنگ بين دو بخش سودان هستند، سخت در اشتباهند.
توافقنامه صلح "نيواشا " كه در سال 2005 ميلادي بين جبهه خلق (شورشيان سابق جنوب) و دولت سودان امضا شد، به دو دهه جنگ داخلي در اين كشور پايان داد و براساس آن قرار است در ژانويه سال 2011 ميلادي همهپرسي در جنوب سودان برگزار شود تا مردم جنوب براي ماندن با شمال يا انتخاب گزينه جدايي تصميمگيري كنند