كشورهاي زامبيا، زيمبابوه و مالاوي از كشورهاي محصور به خشكي جنوب آفريقا روز شنبه اعلام كردند كه براي توسعه وضعيت بازرگاني خارجي خود يك بندر اختصاصي داخلي كه از طريق رودخانه به اقيانوس هند در موزامبيك ختم خواهد شد احداث مي كنند.
به گزارش ايرنا به نقل از تلويزيون ايي نيوز آفريقاي جنوبي، آنها بندر داخلي 'انسانجي' را در حاشيه رودخانه بزرگ 'شيير' مالاوي كه از جنوب به موزامبيك و به رودخانه معروف زامبزي و بندر 'چينده' در حاشيه اقيانوس هند ختم مي شود، احداث خواهند كرد.
براساس اين گزارش، توافق اصلي ساخت اين بندر شنبه گذشته ميان 'بينگو وا موتاريكا'، 'رابرت موگابه' و 'روفيا باندا' روساي جمهور مالاوي، زيمبابوه و موزامبيك حاصل شده بود و هزينه ساخت آن نيز حدود چهار ميليارد دلار است كه در 238 كيلومتري بندر چينده واقع خواهد شد.
بازرگانان مالاويايي امروزه اغلب مبادلات تجاري خود را در بندر 'بيره' موزامبيك در يك هزار و 700 كيلومتري مرز با مالاوي انجام مي دهند و تجار زيبمبابوه اي ها نيز غالبا از بندر دربن (دوربان) آفريقاي جنوبي براي اين منظور استفاده مي كنند.
اين درحالي است كه مسير رفت و برگشت كشتي ها در رودخانه شيير و زامبزي فقط 400 كيلومتر خواهد بود از اينرو مالاوي انتظار دارد با اجرايي كردن اين طرح زيربنايي، سالانه 175 ميليون دلار بر صادرات خود بيافزايد .
دولت مالادي همچنين در صدد است با ارتقاي اين بندر تا سطح بندر هامبورگ آلمان، مقامات ديگر كشورهاي عضو جامعه توسعه اقتصادي جنوبي آفريقا (سادك) يعني كشورهاي روآندا، بروندي، تانزانيا و جمهوري دمكراتيك كنگو را نيز در اين طرح مشاركت دهد.