ايرنا - سازمان ملل و فرانسه روز دوشنبه از نامزدهاي شركت كننده در انتخابات رياست جمهوري ساحل عاج خواستند، به نتيجه اين انتخابات احترام بگذارند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از آبيجان، 'بان كي مون' دبير كل سازمان ملل متحد از تمام نامزدهاي انتخاباتي و همچنين احزاب سياسي ساحل عاج خواست تا پس از اعلام نتايج، نقش عمده اي در برقراري صلح و آرامش در كشور داشته باشند.
دبير كل سازمان ملل متحد از نامزدهاي انتخاباتي خواست تا به نتيجه راي گيري روز گذشته احترام بگذارند و در صورت اعتراض هاي احتمالي، اعتراض خود را از مسير قانوني پيگيري كنند.
در همين ارتباط، نيكلا ساركوزي رييس جمهور فرانسه نيز كه پيشتر ساحل عاج يكي از مستعمره هاي كشورش محسوب مي شد، امروز در سخناني سه نامزد انتخابات رياست جمهوري را به آرامش دعوت كرد.
بر پايه اين گزارش، انتخابات تاريخي رياست جمهوري ساحل عاج روز گذشته با استقبال گسترده مردم اين كشور مواجه شد و حتي هزاران نفر از راي دهندگان ساعت ها پيش از آغاز بكار دفاتر اخذ راي، در مقابل اين دفاتر تجمع كرده بودند.
اين آرامش در تدابير شديد امنيتي برگزار شد اما بر خلاف نگراني هاي ناشي از احتمال درگيري ميان هوادارن احزاب سياسي، اين انتخابات در كمال آرامش برگزار شد و هيچ اتفاقي روي نداد.
منابع رسمي در ساحل عاج حضور مردم اين كشور در پاي صندوق هاي راي گيري را بيش از 70 درصد اعلام و ابراز اميدواري كردند در اسرع وقت نخستين اطلاعات مربوط به نتيجه آن را در اختيار مردم قرار دهند.
بر پايه اين گزارش، نيروهاي ارتش سلطنتي ساحل عاج روز چهارشنبه هفته گذشته نسبت به هرگونه شورش احتمالي در زمان برگزاري انتخابات اين كشور هشدار دادند.
در انتخابات روز گذشته ساحل عاج سه چهره قدرتمند عرصه سياست ساحل عاج به رقابت پرداختند كه عبارتند از 'لورن گباگبو' رييس جمهوري كنوني، 'آنري كونان بدي' رييس جمهوري سابق و 'آلاسان اوتارا' نخست وزير سابق.
انتخابات رياست جمهوري ساحل عاج پس از سال 2005 و پايان يافتن دوره رياست جمهوري گباگبو به طور مكرر به تعويق افتاده است و گفته مي شود خلع سلاح گروهاي شورشي و تعيين هويت راي دهندگان از اصليترين دلايل تعويق زمان انتخايات در 5 سال گذشته بوده است.
گفتني است به دنبال يك كودتاي نافرجام در سال 2002، ساحل عاجل وارد جنگ داخلي شد و اين كودتا كشور را به دو بخش شمالي و جنوبي تبديل كرد. در حال حاضر مناطق شمالي ساحل عاج در دست كودتاچيان است و مناطق جنوبي در اختيار دولت قرار داد.
در سال 2007 ميلادي توافق صلح ميان دولت و كودتاچيان منعقد شد اما بيم آن مي رود كه پس از اعلام نتايج انتخابات، اين كشور بار ديگر دستخوش ناآرامي هاي سياسي بشود.