ايرنا - بخش خصوصي خارجي در افريقاي جنوبي در يك گردهمايي در شهر 'آپينگتن' اين كشور اعلام كرد كه بزرگترين نيروگاه خورشيدي جهان را در افريقاي جنوبي خواهد ساخت.
بيش از 400 سرمايه گذار داخلي و خارجي از روز پنجشنبه گذشته در اين گردهمايي راه كارهاي احداث بزرگترين نيروگاه خورشيدي جهان در صحراي كالاهاري اين كشور را بررسي و پيشنهادهاي عملي ارائه كردند.
در اين گردهمايي كه توسط وزارت انرژي آفريقاي جنوبي برگزار شد، سرمايه گذاراني از كشورهاي فرانسه، آمريكا، هند، كره جنوبي و متخصصان فني آنها گردهم آمدند و راه كاري مالي، فني و زماني ساخت اين نيروگاه پنج هزار مگاواتي را در استان كيپ شمالي، در آپينگتن در استان كيپ غربي (به مركزيت كيپ تاون) بررسي كردند.
يك مقام وزارت انرژي آفريقاي جنوبي امروز در پرتوريا در جمع خبرنگاران اعلام كرد كه سرمايه گذاران بخش خصوصي دعوت دولت را پذيرفتند و تامين هزينه ساخت آن را به عهده گرفتند.
كفيل وزرات انرژي ابزار خرسندي كرد از اينكه در نخستين مرحله از اعلام طرح ساخت اين پروژه زيربنايي، يك سرمايه گذار بخش خصوصي اروپايي حاضر شده است بخش زيادي از هزينه هاي ساخت آن را به عهده بگيرد.
'اومپي آفانه' بدون ذكر نام اين شركت و مليت آن با اعلام اينكه شركت هاي زيادي براي همكاري در اين طرح اعلام آمادگي كردند افزود: يك شركت اروپايي پيشنهاد داد كه آماده است چندين ميليون دلار از هزينه هاي ساخت اين نيروگاه خورشيدي را به عهده بگيرد.
آفانه با اعلام اينكه استفاده از انرژي هاي تركيبي و جلوگيري از اشعه هاي مضر گاز كربنيك از اهداف عمده حفاظت از محيط زيست انساني براي دولت آفريقاي جنوبي است اظهار داشت: در همين مرحله از كار يك تاجر هندي نيز اعلام آمادگي كرد همه هزينه هاي آموزش نيروي انساني براي اين طرح حياتي را به عهده بگيرد.
وي بدون اشاره به نام و يا مليت فرد خاصي همچنين گفت: سرمايه گذار خارجي ديگري نيز قبول كرد تا يك ميليارد دلار به راه اندازي اين طرح كمك كند.
اين طرح زيربنايي اقتصادي حدود 21 ميليارد و 300 ميليون دلار هزينه خواهد داشت.
دولت آفريقاي جنوبي تا كنون 150 ميليون رند (22 ميليون دلار) بودجه به آن تخصيص داده است كه برآورد مي شود دولت تا سه برابر اين مبلغ را نيز براي تكميل اين طرح بخواهد هزينه كند.
در نخستين مرحله اين طرح قرار است تا پايان سال آينده ميلادي (يعني 13 ماه آينده) يك هزار مگاوات از برق توليد شده از اين نيروگاه خورشيدي و تا پايان سال بعد (2012) چهار هزار مگاوات ديگر نيز وارد شبكه برق سراسري شود.
آفريقاي جنوبي كه بيش از 90 درصد از 40 هزار مگاوات برق مصرفي خود را با پالايش زغال سنگ تامين مي كند، با راه اندازي اين نيروگاه خورشيدي قادر خواهد بود علاوه بر اشتغال زايي براي تا بيش از 300 هزار نفر از جمعيت 40 درصد بيكار خود، بخش زيادي از انرژي ذخيره شده برق خود را نيز به خارج صادر كند.
نخستين مرحله از اجراي اين طرح در سال جاري، تا 15 هزار شغل ايجاد خواهد كرد و با اجرايي شدن كامل اين طرح بخش مهمي از جمعيت بيكار كشور نيز جذب آن خواهند شد.