بر اساس گزارش يك مركز مطالعاتي، الجزاير در سال جاري ميلادي 2.5 ميليارد دلار براي خريد سلاح هزينه كرد.
به گزارش فارس به نقل از پايگاه خبري "المحيط "، انستيتوي بينالمللي مطالعات براي صلح كه مقر آن در استكهلم، پايتخت سوئد قرار دارد، اعلام كرد: هزينه 5.2 ميليارد دلار براي خريد سلاح نشان ميدهد كه الجزاير در سال 2008 ، 18درصد بيش از سال گذشته براي خريد سلاح هزينه كرده و يكي از مهمترين خريداران سلاح است.
اين گزارش مي افزايد: الجزاير در ليست كشورهايي است كه براي بخش نظامي هزينه زيادي ميكند . همچنين هند، عربستان، اسرائيل، برزيل، كره جنوبي و انگلستان نيز در اين ليست قرار دارند.
در اين گزارش به اين نكته اشاره شد كه بودجه بخش دفاعي الجزاير از همه بخشها بيشتر است و در حد بودجه آموزش و بهداشت و درمان است.
اين افزايش در بودجه خريد سلاح و بخشهاي دفاعي با افزايش عمليات گروه القاعده در مغرب طي دو سال گذشته، توجيه ميشود.
به گزارش خبر گزاري"Arabonline" از منابع سياسي و رسانه ايي، چندي پيش ارتش مراكش اولين محموله جنگنده هاي F16 و ناورزم هاي مدل فرام را كه سال گذشته از شركت "لاكهيد مارتن" آمريكا خريداري كرده بود تحويل گرفت. اين سفارش شامل خريد 24 جنگندهF16 بود. اين درحالي بود كه ابتدا سفارش خريد اين ادوات به شركت فرانسوي "رافائل " داده شده بود. مبلغ خريد اين جنگنده هاي هوايي در حدود2.4 ميليارد دلار و مبلغ ناورزم ها به حدود 500 مليون يورو مي رسد.
الجزاير در سال 2006 قراردادي معادل 7 ميليارد دلار به منظور نوسازي ارتش با روسيه منعقد كرده است.
امريكا امروزه چندان موافق دولت ملي- مذهبي "عبدالعزيز بوتفليقه " نمي باشد. در حالي كه داراي روابط حسنه ايي با "ملك محمد ششم" پادشاه مراكش است.
مراكش به عنوان كشوري كه پايگاه اصلي آمريكا در شمال آفريقا تلقي مي گردد، داراي مراودات و توافقنامه هاي مختلفي در زمينه هاي نظامي- امنيتي، اقتصادي و ... با آمريكا است. از سوي ديگر مراكش و الجزاير از سال 1975 و به دنبال مسئله استقلال صحراي باختري و حمايت الجزاير از جبهه آزاديبخش پوليساريو ،داراي اختلافاتي با يكديگر هستند.
به گزارش "النهار اونلاين" ، راديو "صوت اسرائيل" چندي است كه اقدام به اجراي برنامه هايي به منظور ترويج استقلال طلبي در منطقه " القبايل" كرده است. منطقه "القبائل" در شمال الجزاير مي باشد و بالغ بر 5 ميليون الجزايري در اين منطقه زندگي مي كنند. استقلال طلبان در شعارهاي خود اعلام داشتند كه شهر "تيزي ور" به عنوان پايتخت انتخاب خواهد شد و زبان بربر به عنوان زبان رسمي با هويت آمازيغي و آزادي هاي ديني (مسيحي و يهودي) در "القبائل" برقرار خواهد گرديد.