گروهی از فعالان حقوق بشر با تظاهرات در لندن تحریم الماس های بوتسوانا را خواستار شدند.
به گزارش مونیتورینگ اخبار خارجی واحد مرکزی خبر، تظاهرکنندگان که اکثرا اعضای گروه بقای بین الملل هستند می گویند دولت بوتسوانا، قبایل کالاهای را که اولین ساکنان این کشور محسوب می شوند، از سرزمین های اجدادیشان بیرون رانده است. شماری از جواهرفروشی های دو بیرز لندن متعلق به دولت بوتسوانا است . اکنون گروه بقای بین الملل از انگلیسی ها می خواهد تا الماس های تولید شده در بوتسوانا را نخرند و برای سپری کردن تعطیلات خود به این کشور سفر نکنند.اِستفن کوری، مدیر گروه بقای بین الملل می گوید دولت بوتسوانا و صنعت الماس این کشور کاملا به هم وابسته هستند.
دولت می کوشد برای توسعه گردشگری و راه اندازی معدن الماس، سرزمین قبایل بومی را از انها بگیرد.
بنابراین تا زمانی که این روند ادامه دارد، مردم باید از خرید الماس بوتسوانا یا سفر به این کشور به عنوان گردشگر خودداری کنند. مسئولان شرکت جواهرفروشی دو بیرز می گویند از تظاهرات گروه بقای بین الملل متعجب شده اند.
بزرگترین شرکت تولید کننده الماس دنیا می گوید مناطق کالاهاری گیم رِزرو که قبایل بومی بوتسوانا در ان سکونت دارند، به لحاظ تجاری هیچ نوع جذابیتی برای ان ندارد.دو بیرز همچنین اعلام کرد بیش از پنجاه درصد بودجه دولت بوتسوانا از محل فروش الماس تامین می شود و این بودجه نیز عمدتا برای اموزش و تامین خدمات درمانی هزینه می شود. با وجود این، بقای بین الملل ادعا می کند تولید الماس در بوتسوانا به قیمت نادیده گرفتن حقوق انسان ها تمام شده است. زمانی که دولت بوتسوانا قبایل بومی را از سرزمین هایشان بیرون راند انها وادار به اقامت در اردوگاه های موقت شدند.
با وجود انکه موانع قانونی برای بازگشت این بومیان به سرزمین هایشان اکنون از بین رفته است اما فقط سیصد نفر انها حاضر به بازگشت شده اند و چهارصد نفر دیگر به علت نداشتن دسترسی به اب و غذا، ترجیح می دهند در اردوگاه ها باقی بمانند. اقدامات اخیر دولت بوتسوانا با انتقادات سازمان ملل نیز مواجه شده است.