به گزارش روزنامه "الدستور"،چاپ اردن، جانی کارسون، معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور کشورهای آفریقایی گفت: اریتره به همسایه اش سومالی آسیب می رساند و اگر خواهان بهبود روابط با واشنگتن است، باید از چنین اعمالی دست بکشد.کارسون انگشت اتهام را به سوی اریتره گرفت و گفت این کشور موجب ایجاد فتنه در سومالی می شود.
کارسون گفت: نقشی که اریتره در دوره اخیر ایفا کرد، برای بازگشت ثبات سیاسی و زندگی طبیعی به مردم مفید نیست و اریتره اقدام به کمک و تشویق گروههای مسلح می کند تا سلاح را به سومالی منتقل کنند.
دولت سومالی اریتره را به همراهی با اسلامگرایان سومالی با تفتگ های مدل ای.کی 47 و خمپاره و سلاح های دیگر متهم کرد.
اما اسیاس افورقی، رئیس جمهور اریتره ، این اتهامات را رد کرد و گفت: مزدوران آمریکا اقدام به انتشار اکاذیب می کنند.
کارسون در ادامه گفت: ما می خواهیم روابط عادی و خوبی با دولت اریتره داشته باشیم، اما این مساله منوط به این است که اریتره در جامعه جهانی به عنوان یک شهروند خوب باشد ... اگر اریتره آماده شود تا بازیکن مورد اعتماد آمریکا در منطقه باشد، احتمال زیادی برای روابط بهتر وجود دارد.
از سوی دیگر کمیسیون عالی پناهندگان سازمان ملل متحد، اوضاع غیر نظامیانی را که شاهد درگیریهای خونین میان نیروهای دولتی و شبه نظامیان اسلامگرا هستند، غیر قابل پذیرش دانست.
"ویلیام سبیندر"، سخنگوی این سازمان اعلام کرد: گروههای درگیر بدون در نظر گرفتن امنیت غیر نظامیان ، اصول قوانین بین المللی و حقوق بشر را نادیده می گیرند.
وی در دیدار با روزنامه نگاران گفت: نوع برخوردی که با غیر نظامیان می شود، قابل پذیرش نیست.
وی همچنین تجاوز جنسی به زنان در میان پناهندگان پایتخت را محکوم کرد.
سخنگوی کمیسیون عالی پناهندگان گفت: در حال حاضر توزیع کمک ها برای 30 هزار نفر در بخش جنوب شرقی موگادیشو به علت درگیریهای شدید متوقف شده است و درگیریها به علت محدودیت کمک های انسانی افزایش می یابد.
این سازمان از طرفهای درگیر خواست که امنیت غیر نظامیان را تامین کنند ، زیرا بسیاری از ساکنان پایتخت که می خواهند از منازل خود فرار کنند، از چند روز پیش بدون غذا و آب آشامیدنی مناسب در انتظار این هستند که درگیریها کاهش یابد و آنها بتوانند منازل خود را ترک کرده و به مناطق امن بروند.
از سوی دیگر فرانکو فراتینی، وزیر امور خارجه ایتالیا، گفت: اقدام به عملیات مسلحانه برای آزادی گروگانهای یک قایق ایتالیایی که دزدان دریایی سومالی آن را ربوده اند، خطر زیادی دارد.
فراتینی در گفتگو با عبدالرشید علی شرمارکی ، نخست وزیر سومالی ، درباره رنج کارکنان کشتی "بوکانیر" که توسط دزدان دریایی ربوده شده است، سخن گفت و با وی درباره افزایش خشونت و درگیری در کشورهای واقع در شاخ آفریقا تبادل نظر کرد..
فراتینی گفت: ما از انجام عملیات مسلحانه برای آزادی بوکانیر نگران هستیم ، اما ایتالیا از مذاکراتی که دولت سومالی با هدف رسیدن به راه حلی صلح آمیز انجام دهد، حمایت می کند.