وزیر تجارت مصر بازار داخلی و مصارف داخلی این کشور را مهم ترین عوامل برای مقابله با بحران مالی اخیر جهانی دانست.
رشید محمد رشید وزیر تجارت مصر در مصاحبه با شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی گفت پیش از وقوع بحران مالی جهانی و در سال دو هزار و چهار اصلاحاتی که در مصر انجام شد مصر را دربرابر بحران مالی مقاوم کرد.
در پی این اصلاحات نظام بانکی مصر تقویت و این مساله باعث شد مصر تحت تاثیر منفی بحران مالی جهانی قرار نگیرد. این مقام مصری گفت بحران مالی ابعاد بین المللی اقتصاد مصر از جمله بخش گردشگری، کارگران مصری در خارج و صادرات ان را تحت تاثیر قرار داد اما ان چه که به مصر کمک کرد تا رشد اقتصادی خود را به چهار درصد برساند مصرف بازارهای داخلی بود. وزیر تجارت مصر در ادامه گفت پوند مصر بعنوان ارز رسمی این کشور چندان تحت تاثیر تحولات ارزهای خارجی از جمله دلار امریکا قرار نمی گیرد.
دولت مصر هم در مبادلات ارزی مداخله نمی کند. وی گفت چهل درصد از صادرات مصر به کشورهای اروپایی است بنابراین بیشتر مبادلات ارزی مصر با یورو و دلار انجام می شود. رشید محمد رشید با اشاره به موقعیت منحصر بفرد جغرافیایی مصر برای جذب سرمایه های خارجی از جمله سرمایه های جهان عرب و شمال افریقا گفت مصر هنوز از این توان بالقوه استفاده نکرده است.
اما در طول شش الی هفت سال گذشته اصلاحات زیادی انجام شده که می توانند زمینه را برای جذب سرمایه های خارجی در سالهای اینده فراهم کنند.
وی گفت پیش از وقوع بحران مالی جهانی میزان سرمایه های خارجی در مصر از دو الی سه میلیارد دلار در سال به حدود چهارده میلیارد دلار رسید.
اما بحران مالی جهانی باعث شد که میزان سرمایه گذاری های خارجی در مصر به شکل چشمگیری کاهش بیابد.
وزیر تجارت مصر تصریح کرد دولت مصر با تدوین و اجرای برنامه هایی قصد دارد میزان سرمایه گذاری های خارجی را در این کشور در سال به حدود بیست میلیارد دلار برساند.