88.03.21
سفر "معمر قذاقي" رهبر ليبي به ايتاليا به همراه فرزند شهيد "عمر المختار" که وي در راه مبارزه با استعمار ايتاليا جانفشاني کرد؛ جنجال هاي زيادي را بپا کرد.
به گزارش روز پنجشنبه خبرنگار شبکه خبري "العالم" قذافي در بحبوحه بروز نشانه هايي درباره گرم شدن روابط رم ـ طرابلس براي نخستين بار در دوران 40 ساله حاكميت خود براين كشور روز چهارشنبه سفر جنجالي چهار روزه خود به ايتاليا را که با نارضايتي رسانه هاي ايتاليايي و عربي همراه بود؛ آغاز کرد.
ليبي در فاصله بين سال هاي 1911 تا 1943 ميلادي پس ازحمله سربازان ايتاليايي تحت استعمار و اشغال ايتاليا قرار گرفت اما دولت "سيلويو برلوسكوني" سال گذشته با عذرخواهي از دولت و ملت ليبي به خاطر رفتارهاي استعمارگرانه ايتاليا در آن سال ها فصل تازه اي در روابط دو کشور گشود.
برنامه قذافي در اين سفر شامل سخنراني، ديدارهاي رسمي و نشست ها از جمله ديدار با برخي از ايتاليايي هايي است که وي در سال هزار و نهصد و هفتاد به منظور مجازات ايتاليا به علت استعمار ليبي از سال 1911تا 1943 آنها را از ليبي اخراج کرد.
در دوران حاکميت "بنيتو موسوليني" ديکتاتور فاشيست ايتاليا دهها هزار ايتاليايي در دهه سي ميلادي در ليبي مستعمره ايتاليا اقامت گزيدند.
ليبي در سال 1951 استقلال خود را اعلام و قذافي در سال 1969 در اين کشور کودتا کرد.
درهمين رابطه "احمد مبارک" دبيرکل سازمان عربي ـ آفريقايي توسعه بشري، در مصاحبه با شبکه خبري "العالم"، سفر معمر قذافي رييس جمهوري ليبي به همراه فرزند شهيد عمر المختار را بزرگترين پيروزي انقلاب ليبي و پايداري مردم ليبي در برابر ايتاليايي ها دانست.
مبارک درباره نارضايتي برخي از سياستمداران ارشد ايتاليايي از سفر قذافي به ايتاليا گفت: طبيعي است که هنوز برخي افراد در ايتاليا از اين سفر ناراضي باشند، زيرا اين سفر يک سفرعادي نيست و پس از عذرخواهي ايتاليا و بازگرداندن مجسمه هاي سرقت شده صورت گرفته است.
دبيرکل سازمان عربي ـ آفريقايي توسعه بشري، افزود: حتي برخي از رسانه هاي عربي از اين سفر اظهار نارضايتي کرده اند.
مبارک درباره مساله مهاجرت غيرقانوني گفت: اين امر يکي از بزرگترين مسايل مورد اهتمام ليبي و ايتاليا و کشورهاي عربي و اروپايي حاشيه درياي مديترانه است البته ليبي همه تلاش خود را براي مقابله با اين پديده به کار گرفته است.
وي خاطرنشان کرد:به دليل وسعت سواحل ليبي در درياي مديترانه که حدود دو هزار کيلومتر است؛ ليبي نمي تواند تنها با تکيه بر امکانات داخلي با اين پديده مقابله کند.
مبارک تاکيد کرد: برخي از کشورهاي اروپايي و در راس آنها ايتاليا توافقنامه هاي مشترکي را با ليبي براي مقابله با مهاجرت غيرقانوني امضا کرده اند.