نخستين نشست رؤسای انجمنها و مراكز اسلامی در خارج از جهان اسلام، 18 و 19 آبانماه، در رباط، پايتخت مراكش، برگزار میشود.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) به نقل از پايگاه اطلاعرسانی «ISESCO»، اين نشست با سخنرانی «عبدالعزيز عثمان التويجری»، دبيركل سازمان آموزش، علوم و فرهنگ اسلامی(آيسسكو) و «محمد يحيی بلافيتشينی»، نماينده وزارت اوقاف و امور اسلامی كويت، رئيس شورای عالی آموزش، علوم و فرهنگ اقليتهای مسلمان و نائبرئيس مجمع اسلامی ايتاليا آغاز به كار خواهد كرد.
همچنين نمايندگان 37 انجمن و مركز اسلامی از 31 كشور اروپايی، آفريقايی، آمريكای لاتين، جنوب شرق آسيا، حوزه كارائيب و اقيانوس آرام در اين نشست حضور يافته و درباره روند فعاليتهای اسلامی در كشورهای غيراسلامی و نيز برنامههای اجراشده در اروپا، آمريكای لاتين و ديگر نقاط جهان گفتوگو و تبادلنظر خواهند كرد.
سازمان آموزش، علوم و فرهنگ اسلامی(آيسسكو) نيز در اين نشست، سه طرح مهم را برای بررسی و تصويب ارائه میكند؛ سازوكارهای مورد نياز برای توسعه آموزش در مدارس عربی ـ اسلامی در كشورهای غيراسلامی، حمايت آيسسكو از امامان جماعت و خطيبان مسلمان در كشورهای غيراسلامی و نيز برنامه آموزش روزنامهنگاران و اصحاب رسانههای اسلامی اروپا با هدف مقابله با رسانههای ضداسلامی.
نمايندگان مركز ترجمه و روابط عربی ـ آمريكايی، شورای روابط اسلامی ـ آمريكايی، فدراسيون انجمنهای اسلامی استراليا، مجمع آموزش اسلامی هند، مركز اسلامی ميانمار، فدراسيون انجمنهای اسلامی نيوزلند، مركز اسلامی فيليپين و مؤسسه «حمزه» موزامبيك از جمله حاضران در اين نشست هستند.
بر اساس اين گزارش، يازدهمين نشست شورای عالی آموزش، علوم و فرهنگ اقليتهای مسلمان نيز، 17 آبانماه با حضور تويجری، دبيركل آيسسكو، در شهر رباط برگزار میشود.
در اين نشست، «گزارش سازمان آيسسكو درباره فعاليتها و برنامههای اجرايی آن در چارچوب استراتژی فعاليت فرهنگی و اسلامی برای مسلمانان خارج از جهان اسلام»، «برنامه آيسسكو برای تربيت روزنامهنگار در مؤسسههای تبليغاتی اسلامی در اروپا برای پاسخ به هجمههای رسانهای عليه اسلام و تمدن اسلامی» و «طرح راهبردی توسعه آموزش در مدارس عربی اسلامی خارج از جهان اسلام» مورد بحث و بررسی قرار میگيرد.
سازمان اسلامی آيسسكو در سال 2001 ميلادی در چارچوب استراتژی اجرای فعاليتهای فرهنگی و اسلامی برای مسلمانان خارج از جهان اسلام، شورای عالی آموزش، علوم و فرهنگ اقليتهای مسلمان را تأسيس كرد.