دور دوم انتخابات گینه کوناکری روز یکشنبه کمی پس از ساعت هفت به وقت گرینویچ آغاز شد.
این نخستین انتخابات آزاد در تاریخ گینه کوناکری است که پس از هفته ها تنش های سیاسی - قومی در این کشور برگزار می شود. حدود چهار میلیون و دویست هزار واجد شرایط رای دادن به صندوق های رای فراخوانده شده اند تا از بین سلو دالن دیالو و آلفا کنده، دو نامزدی که به دور دوم انتخابات راه یافتند رئیس جمهور آینده خود را انتخاب کنند.
سلو دالن دیالو در دوران حاکمیت ژنرال لانسانا کونته (هزار و نهصد و هشتاد و چهار تا دو هزار و هشت) چندین بار وزیر و سپس نخست وزیر بود و آلفا کنده استاد دانشگاه است که با همه نظام های حاکم بر گینه مخالف بود و دو سال را در زندان گذراند. این دو نفر در دور نخست به ترتیب چهل و سه درصد و هجده درصد آرا کسب کردند.
دور اول انتخابات ریاست جمهوری گینه بیست و هفت ژوئن یعنی بیش از چهار ماه پیش برگزار شد. به گزارش خبرگزاری فرانسه در بسیاری از محله های کوناکری صدها نفر از رای دهندگان در آرامش منتظر انداختن رای خود به صندوق ها هستند. دو نامزد دور دوم انتخابات گینه ( دیالو از قبیله پل و کنده از قبیله مالینکه) تحت فشار جامعه بین المللی، هر دو روز جمعه پس از رقابت های انتخاباتی که با خشونت های سیاسی و قومی همراه بود، مردم را به آرامش و برادری فراخواندند. دو جناح هر کدام دیگری را به شعله ور کردن آتش تقلب متهم کردند و تنش قومی پنهان که با شایعات نمایان شد درگیری هایی را در پی داشت که به گفته سازمان های دفاع از حقوق بشر، دستکم یک کشته و دهها زخمی بر جا گذاشت. سکوبا کوناته رئیس دولت انتقالی، یک روز پیش از این انتخابات که این همه انتظار آن می رفت، بار دیگر اعلام کرد در پایان روند انتخاباتی، نظامیان از قدرت کنار خواهند رفت. وی قطع رابطه با گذشته ای سرشار از خشونت و نقض حقوق بشر را خواستار شد. احمد سکو توره معروف به "پدر استقلال" گینه که در فاصله سال های هزار و نهصد و پنجاه و هشت تا هزار و نهصد و هشتاد و چهار روی کار بود، قصد داشت جامعه ای سوسیالیست تاسیس کند اما به نظامی دیکتاتوری در گینه تبدیل شد. پس از آن گینه بیست و چهار سال تحت حاکمیت رژیم نظامی لانسانا کونته (هزار و نهصد و هشتاد و چهار تا دو هزار و هشت) اداره شد سپس دوره ناکامی های تلخ با هیئت حاکمه نظامی به رهبری موسی دادیس کامارا که اواخر سال دو هزار و هشت قدرت را در دست گرفت آغاز شد. کشتار صد و پنجاه و هفت مخالف در سپتامبر سال دو هزار و نه گینه را در شوک نگاه داشت. این انتخابات که نخستین انتخابات ریاست جمهوری آزاد در گینه کوناکری است، قرار است به بیش از پنجاه سال دیکتاتوری و رژیم های خودکامه در گینه پایان دهد.
گینه کوناکری در گذشته مستعمره فرانسه بود و در سال هزار و نهصد و پنجاه و نه استقلال یافت. در این کشور که سرشار از منابع غنی معدنی است هنوز نیمی از مردم زیر خط فقر زندگی می کنند و بیشتر خانواده ها از آب لوله کشی و برق محروم هستند. همه مرزهای گینه روز یکشنبه بسته شدند و عبور و مرور به طور کلی از ساعت شش تا نیمه شب امروز ممنوع شده است.