حزب ملی حاکم بر مصر برای آنکه کرسیهای بیشتری را در انتخابات آینده پارلمانی این کشور به دست آورد به شیوه جدیدی متوسل شده است .
تحلیلگران معتقدند انتخابات آینده پارلمانی مصر که در دو مرحله و روزهای بیست و هشتم نوامبر و پنجم دسامبر برگزار خواهد شد بدترین انتخابات پارلمانی در این کشور خواهد بود . به گزارش خبرگزاری فرانسه از قاهره ، حزب ملی حاکم بر مصر حدود هشتصد نامزد برای شرکت در انتخابات پارلمانی به منظور کسب پانصد و هشت کرسی در مجلس نمایندگان معرفی کرده است که به معنای رقابت اعضای حزب حاکم با یکدیگر در تعداد زیادی از حوزه های انتخابیه است . این پدیده بی سابقه ای است که نگرانی ها را از روند صعودی خشونت به هنگام رای گیری افزایش داده است. تحلیلگران معتقدند این پدیده همچنین بیانگر آن است که حزب حاکم و دولت در یکدیگر تنیده شده اند و منافع مشترک دارند. روزنامه دولتی الاهرام روز سه شنبه نوشت تعداد نامزدهای حزب ملی در انتخابات به هشتصد و هفتاد نفر رسیده اما روزنامه دولتی روز الیوسف نزدیک به رهبران حزب حاکم نوشت تعداد نامزدهای حزب حاکم هفتصد و نود نفر است. روزالیوسف در تیتری با عنوان " بمب حزب ملی " این پرسش را مطرح کرد که چرا حزب ملی در دهها حوزه انتخابیه دو یا سه و یا احیانا چهار نامزد برای رقابت معرفی کرده است ؟ این روزنامه پاسخ دبیر کل حزب ملی حاکم را نوشته که گفته است " این یک تاکتیک انتخاباتی متفاوت است". عمرو هاشم ربیع پژوهشگر مرکز مطالعات سیاسی الاهرام گفت "با استناد به فهرستهای اعلام شده نامزدهای حزب ملی در همه استانهای مصر ، تعداد کسانی که از این حزب در انتخابات شرکت خواهند کرد هشتصد و ده نفر خواهند بود ".
روزالیوسف نوشت هدف از موافقت با نامزدهای متعدد " دادن فرصت به افکار عمومی است تا رای دهندگان بدون جانبداری از کسی نامزد مورد نظر خودش را انتخاب کنند.
این حزب می خواهد به درخواستهای تغییر بدون آنکه هیچ یک از اعضای قدیمی خودش را از دست بدهد پاسخ بدهد و صندوقهای رای معیار و میزان تلقی شود و اگر چهره های قدیمی انتخاب شوند انتخاب مردم مصر خواهد بود ". از طرف دیگر روزنامه های مخالف و مستقل اعلام کرده اند اعلام فهرستهای نامزدهای حزب ملی باعث خشم آنهایی شده است که حذف شده اند و حتی برخی از آنهایی که حذف شده اند تهدید کرده اند از نامزدهای گروه اخوان المسلمین مصر که با صدو سی و چهار نامزد در انتخابات شرکت کرده است حمایت خواهند کرد . نامزدهای این گروه به علت آنکه فعالیت اخوان المسلمین مصر ممنوع است به صورت مستقل شرکت کرده اند . روزنامه المصری الیوم نوشت " حذف شدگان از فهرست حزب ملی به حمایت از اخوان المسلمین تهدید کردند ". المصری الیوم تاکید کرد " دویست تن از هواداران افراد حذف شده از فهرستهای حزب حاکم دیروز در برخی حوزه های انتخابیه در اعتراض به عدم انتخاب آنها تظاهرات کردند.
از طرف دیگر نامزدهایی که نام آنها در فهرست حزب ملی گنجانده شده است با شلیک هوایی گلوله ابراز خرسندی کردند و هوادارانشان نیز در حوزه های مختلف رای گیری به حرکت در آمدند". عمرو الشبکی کارشناس مرکز مطالعات سیاسی و راهبردی الاهرام گفت " تظاهرات شادی ناشی از انتخاب نامزدها برای شرکت در انتخابات نشان می دهد گنجانده شدن نام آنها در فهرست حزب ملی بدان معناست که نامزدها نود درصد راه را در جهت پیروزی طی کرده اند زیرا این حزب مورد حمایت دستگاههای اداری و محلی و امنیتی است و می تواند به نفع نامزدهایش در انتخابات دخالت کند ". الشبکی افزود " حزب ملی بخشی از دستگاه حکومتی است به همین سبب نامزدها برای نامزدی در فهرست این حزب به جان هم افتاده اند در صورتی که احزاب دیگر در پی یافتن نامزد هستند ". حزب لیبرالی الوفد با حدود دویست نامزد در انتخابات پارلمانی مصر شرکت کرده است و حزب چپگرای " تجمع " برای هشتاد و دو کرسی و حزب ناصری برای کسب چهل و هفت کرسی با یکدیگر رقابت می کنند. الشبکی گفت " اقدام نامزدهای حزب ملی به دریدن یکدیگر بر سر نامزدی نشان می دهد این انتخابات ، بدترین انتخابات و همراه با خشونت و درگیری بین نامزدهای حزب ملی حاکم خواهد بود که از انتخابات گذشته نیز بیشتر خواهد بود ". هفده نفر در حوادث خشونت آمیز انتخابات پارلمانی سال 2005 به ویژه در حوزه هایی که نامزدهای حزب ملی رقابت می کردند کشته شدند .
الشبکی گفت " انتخابات آینده صحنه منازعه بر سر منافع و نفوذ بین نامزدهای متعدد حزب ملی خواهد بود و پول برای خرید رای یک عنصر مهم به شمار می رود و سیاست هیچ نقشی در این انتخابات نخواهد داشت و نقش اصلی را پول بازی خواهد کرد ". فعالان حقوقی که قصد دارند بر انتخابات آینده نظارت کنند با این نظر موافقند. مجدی عبد الحمید دبیر کل " جمعیت مصری نهضت مشارکت اجتماعی گفت " سازمانهای حقوقی پیش بینی می کنند خشونت به ویژه در حوزه هایی که رقابت بین نامزدهای حزب ملی خواهد بود بیشتر باشد و حتی در حوزه هایی که حزب ملی و اخوان رقابت می کنند نیز امکان دارد خشونتهای زیادی صورت بگیرد ". ربیع گفت " اگر انتخابات به صورت سالم برگزار شود به معنای پراکندگی آرا هواداران حزب ملی و احتمال از دست دادن بسیاری از کرسیها خواهد بود ". وی گفت حزب حاکم با معرفی چهار یا پنج نفر از اعضای خود برای کسب یک کرسی در مجلس نمایندگان ، ترجیح داده است کسی را خشمگین نکند .