به گزارش پايگاه اطلاع رساني "الجزيره" شاهدان عینی در سومالی اعلام کردند:" نیروهای اتیوپیايي مجهز به اسلحه سنگین، روز جمعه برای رسیدن به مرکز سومالی از مرزها عبور کرده و وارد روستایی در مرزهاي سومالي شدند كه تحت سيطره شبه نظامیان وابسته به دولت است. این روستا در 30 کیلومتری مرزهای اتیوپی واقع شده و ورود نیروهای اتیوپی موجب وحشت ساکنان منطقه شده است.
حسن عبدی، یکی از شاهدان عینی از روستای "الانبال"، تصریح کرد که نظامیان اتیوپی با کامیونهای باری به این شهر که در منطقه "گالگاید" واقع شده است، وارد شدند و تاکید کرد که به دنبال ورود این نظامیان ، ترس بر منطقه حاكم شده است. ساکنان منطقه ابراز داشتند: نیروهای اتیوپیايي در پایگاههایی در مرکز شهر مستقر شده اند و ترس بر مردمی که در منطقه "باکول" سومالی زندگی می کنند و جنبش جوانان مجاهد آن را در دست دارد، حاکم شده است.بر اساس گفته هاي آنان: نیروهای اتیوپیايي روز جمعه وارد روستای "واشاگا" شدند و هم اكنون ساکنان در حال فرار از منطقه هستند.
اتیوپی در سال 2006 هزاران نظامی رابراي حمايت از دولت انتقالي در براندازی اتحاديه محاكم اسلامی که بر موگادیشو و مناطقي وسيعي از جنوب سيطره داشتند ارسال كرد. این نیروها در ماه ژانویه گذشته از سومالی عقب نشینی کردند ، اما ساکنان محلی و سازمانهای انسانی تاکید کرده اند که در طي چند ماه گذشته نیروهای اتیوپیايي اقدام به دست اندازي هاي جديدي به خاك اين كشور كردند.
آدیس بابا در ابتدا ورود نیروهایش به سومالی را رد کرده اما در ماه جاري اعتراف کرد:" نیروهایش اقدام به انجام عملیات شناسایی در كشور همسایه خود یعنی سومالی کرده اند".
سازمان ملل متحد در ژنو اعلام کرد: میلیونها نفر از مردم سومالی به علت آغاز درگیری مجدد میان نیروهای دولتی و شبه نظامیان، طی شش ماه آینده به کمک هایی نیاز پیدا خواهند كرد.
دفتر هماهنگی امور انسانی سازمان ملل با صدور بیانیه ای تصریح کرد: دست کم2.3 میلیون نفر که 43 درصد ساکنان سومالی را تشکیل می دهند، به کمک های بشر دوستانه و حمایت های معیشتی نیاز خواهند داشت. این بیانیه تاکید کرد: وضعیت امنیت غذایی در مناطق مختلفی از این کشور بی ثبات است و با اشاره به کشتار و درگیری هاي موجود بيان کرد: اين درگيري ها در موگادیشو خلاصه نمی شود ، بلکه به بسیاری از شهرهای بزرگ در جنوب و مرکز سومالی نیز كشيده شده است.
10465