خبرگزاري فارس: ثبت نام از راي دهندگان در همه پرسي سودان در حالي آغاز شده كه رئيس كميته نظارت آفريقا براين همه پرسي از توافق بين دو حزب اصلي جنوب سودان خبر داد.
به گزارش مانيتورينگ فارس به نقل از شبكه الجزيره، روند ثبت نام از شركتكنندگان در همه پرسي جنوب سودان از صبح امروز در اين كشور آغاز شد.
الجزيره با اشاره به اينكه آغاز ثبت نام اولين گام عملي در اجراي روند همه پرسي در جنوب سودان به حساب ميآيد تاكيد كرد كه اهالي جنوب سودان كه در خارج از كشور حضور دارند نيز در اين همه پرسي ثبت نام خواهند كرد.
اين شبكه با اشاره به اينكه قرار است همه پرسي در سودان در 9 ژانويه سال بعد برگزار شود، اعلام كرد كه 2790 مركز مسئول ثبت نام از واجدان شرايط براي حضور در اين همه پرسي هستند و اين روند تا آغاز ماه دسامبر ادامه خواهد داشت.
الجزيره در ادامه اين گزارش با اشاره به نشست مشترك بين رهبران گروههاي مختلف سودان با حضور "تامبو امبكي " رئيس كميته نظارت آفريقا تاكيد كرد كه روند ثبت نام همزمان با دستيابي به توافقهاي اوليه بين گروههاي مختلف سوداني درباره آينده منطقه جنوب بوده است.
اين شبكه با اشاره به اينكه طرفهاي درگير در همه پرسي جنوب سودان در آستانه دستيابي به توافق درباره مسائل مورد اختلاف درباره اين همه پرسي هستند، برآمادگي براي برگزاري همه پرسي در موعد مقرر در اين كشور تاكيد كرد.
در ادامه اين گزارش امبكي در نشستي خبري پس از ديدار با رهبران دو حزب كنگره ملي و جنبش مردمي سودان تاكيد كرد: طي اين هفته دو حزب سوداني شريك در حكومت در مذاكراتي ويژه در چارچوب حل مسائل مورد اختلاف، توافق درباره صلح فراگير و مسائل بعد از همه پرسي به توافق رسيدهاند.
الجزيره با اشاره به اينكه قرار است در اين همه پرسي 5 ميليون تن از اهالي جنوب سودان شركت داشته باشند، تاكيد كرد: تاكنون جزئيات بيشتري درباره اين توافق اعلام نشده است.
اين شبكه تضمين درباره مرزهاي آينده بين شمال و جنوب و مناطق نفت خيز در نزديكي اين مرز را از محورهاي اصلي اختلافات طرفين عنوان كرد و خواسته اصلي جنوبيها را برگزاري به موقع نظرسنجي عنوان كرد.
همهپرسي جنوب سودان بر اساس توافقنامه صلح نيواشا كه در سال 2005 ميان دولت سودان و جنبش آزاديبخش خلق به امضا رسيده است، برگزار خواهد شد.
برغم اينكه اين توافقنامه به بيش از دو دهه جنگ داخلي پايان داد، اما همچنان اختلافاتي ميان شمال و جنوب درباره منطقه نفت خيز ابيي وجود دارد.
قرار است به طور همزمان همهپرسي ديگري در منطقه ابيي برگزار شود، اما اختلافات ميان شمال و جنوب سودان، برخي مقامات خارطوم را مجبور كرده است تا پيشنهاد به تعويق افتادن همهپرسي ابيي را مطرح كنند.