کارشناسان معتقدند قاره آفريقا با توجه به احتمال برخوردار بودن از رشد اقتصادي در سال دو هزار و نه مي تواند از بحران اقتصادي جهاني براي جذب سرمايه گذاران بهره برداري کند.
اوکونجو ايويلا مدير بانک جهاني که هفته گذشته در نوزدهمين نشست مجمع جهاني اقتصاد در افريقا شرکت کرده بود مي گويد افريقا که فقيرترين قاره دنياست ، در مقايسه با شماري از مناطق ديگر جهان ، مناسبترين گزينه براي سرمايه گذاري به شمار مي رود.
سعود باآلاوي از سرمايه گذاران مطرح شرکت دبي گروپ نيز با وي هم عقيده است و مي گويد در بيست سال اخير افريقا با رشد اقتصادي بسيار خوبي مواجه و از وضعيت مناسبي در زمينه توليد ناخالص داخلي برخوردار بوده است که اين موضوع براي سرمايه گذاري بسيار اهميت دارد.
بر اساس اعلام صندوق بين المللي پول در حالي که شماري از کشورهاي ثروتمند دنيا با رکود اقتصادي مواجهند قاره آفريقا که در پنج سال اخير رشد اقتصادي بالاتر از پنج درصد را اعلام کرده ، قرار است در سال دو هزار و نه شاهد توسعه اي دو درصدي باشد.
شرق افريقا که وابستگي اندکي به منابع طبيعي دارد و اخيرا با کاهش شديد قيمتها مواجه بوده است حتي مي تواند بر روي پيش بيني رشد اقتصادي سه مميز هشت درصد حساب کند.
با وجود اين سرمايه گذاريهاي گسترده به ويژه در بخشهاي مخابرات و خدمات مالي به علت نبود ثبات سياسي در اين قاره ناتواني تاسيسات زيربنايي و نظام کاغذ بازي اداري با رکود مواجه است.
هند کشورهاي عرب زبان و چين ؛ با بهره برداري از فضاي خلا شرکتهاي غربي سالهاست که به بازارهاي آفريقا توجه مي کنند.
جيان جيانکينگ رئيس بانک صنعتي و تجاري چين نيز آفريقا را کانون گرمي براي سرمايه گذاري دانست.
به گزارش خبرگزاري فرانسه مدير بانک جهاني همچنين گفت اين بانک به شدت از سرمايه گذاريهايي که چين بتواند در آفريقا انجام بدهد حمايت مي کند.
وي افزود به غير از سرمايه گذاريهاي خصوصي کمک بين المللي نيز براي اين که کشورهاي آفريقايي بتوانند بر بحران اقتصادي غلبه کنند همچنان امري ضروري به نظر مي رسد.