پنجمین همایش کنوانسیون "پاسداشت میراث معنوی جهان" ، پس از پنج روز گفتگوهای فشرده درباره میراث پایدار و میراث در خطر جهان ، به کار خود پایان داد.
به گزارش خبرنگار اعزامی واحد مرکزی خبر از نایروبی ؛ در این همایش که با حضور نمایندگانی از 85 کشور جهان در نایروبی پایتخت کنیا برگزار شد ، درباره 45 میراث فرهنگی کشورهای جهان برای ثبت در فهرست میراث معنوی یونسکو تصمیمگیری شد.
دکتر جاکوب میارون رئیس کنیایی این همایش در گفتگو با خبرنگار واحد مرکزی خبر تاکید کرد این همایش نخستین و موفقیت آمیزترین همایشی بود که در منطقه زیرصحرای آفریقا برگزار شد زیرا در آن همه مباحث با اجماع آرا حل و فصل شد.
ثبت پنج پرونده میراث فرهنگی کشورمان در فهرست میراث معنوی جهان اتفاقی مهم بود که در این همایش روی داد.
تعزیه ، آیین زورخانه ای و پهلوانی ، موسیقی بخش های شمال خراسان ، مهارت های سنتی در بافت فرش در فارس و کاشان ، پنج پرونده ای بود که به ثبت جهانی رسید.
معاون میراث فرهنگی کشورمان با اشاره به موفقیت جمهوری اسلامی ایران در ثبت آثار فرهنگی خود در فهرست میراث معنوی یونسکو افزود برای آینده دو راهبرد در نظر گرفته شده است نخست آن که با توجه به محدود شدن ارائه پرونده های میراث پاسدار برای ثبت در فهرست میراث معنوی یونسکو ، ما تلاش خواهیم کرد پرونده های میراث در خطر کشورمان را در دستور کار یونسکو قراردهیم.
مسعود علویان صدر این پرونده ها را قصه پردازی اجرایی شامل نقالی و پرده خوانی ، دانش دریانوری در خلیج فارس و هنرهای مخمل بافی و زری دوزی اعلام کرد.
وی همچنین دومین راهبرد سازمان میراث فرهنگی را تلاش در چارچوب پرونده های منطقه ای و بین الدولی خواند.
در پایان این همایش شهر بالی در اندونزی میزبان نشست ششم انتخاب شد.