واشنگتن :ایالات متحده کمک 73 میلیون دلاری را به زیمبابوه پرداخت خواهد کرد ..پرزیدنت اوباما روز جمعه این خبر را در دیدار با نخست وزیر زیمبابوه تسوانگرای اعلام کرد .
باراک اوباما گفت :من اشکارا تلاش و سخت کوشی نخست وزیر را بخاطر حضور او در این دریای مشکلات سیاسی در زیمبابوه تحسین میکنم .
زمانی بود که زیمبابوه سبد غذایی آفریقا بود ،وتداوم رشد با یک پتانسیل بالا در آن مشهود بود.اما حالا وارد دوران سخت و تاریکی شده است .
فعالیت های رابرت موگابه رئیس جمهور زیمبابوه اغلب مورد پسند و توجه مردمی که بر تغییرات دمکراتیک کشور پافشاری میکنند قرار نگرفته است .
اوباما گفت :ما حالا دارای یک قدرت هماهنگ مشترکیم که نشانگر تعهدات ماست .وما میخواهیم که هر کاری که باعث ترغیب درایجاد توسعه و بهبود کشور نه تنها در زمینه حقوق بشر بلکه در حاکمیت قانون ، ازادی مطبوعات و دمکراسی به همراه بهبود اقتصادی که لازم و حیاتی است انجام دهیم .
کمک های امریکا مستقیما وارد دولت نمیشود چرا که قویا مصریم که اول شاهد یک حقوق بشرو دمکراسی پایدار در زیمبابوه باشیم ، اما این کمک ها مستقیما به مردم زیمبوابوه اهدا خواهد شد .
نخست وزیر پس از دیدار خود با اوباما در مصاحبه ای که با شبکه سی ان ان داشت گفت :او خیلی خوشحال است که شاهد این کمکهای سخاوتنمدانه است چونکه به هر صورت این کمک ها ی انسان دوستانه و حمایت کننده به ایجاد رفاه در کشور کمک میکند .
تسوانگرای گفت به اوباما گفته است که علاقه مند است ایالات متحده از نفوذ جهانی خود استفاده کند تا زیمبوابوه را در برخورد با مشکلاتی که با ان رودر رو است کمک کند .وی گفت بی میلی مردم را در حمایت از رئیس جمهور بخاطر تاریخ مدیریت بحث انگیز او درک میکند .و قصد دارد کشور را برای رسیدن به موفقیت یاری دهد .
تسوانگرای گفت موفقیت با انتقال دولت انجام میشود اما کارهای زیادی هنوز هست که باید انجام بشود .این یک مشکل اجرایی است .حتی برای رسیدن به استاندارد های خودمان شکاف های عمیقی حس میشود . او گفت تلاشهای خود را به کار خواهد گرفت که به نشانه ها و عناصر کلیدی در راه رسیدن به آزادی و ایجاد فرصت هایی برای رشد و ترقی جه در زمینه داخلی و چه عرصه بین المللی دست پیدا کند .
ترتیب برنامه مشارکت قدرت بین تسوانگرای و رهبران جنبش برای تغییرات دمکراسی گروهای سیاسی مخالف و موگابه بعد از رقابت های انتخاباتی سال قبل انجام شد .
تسوانگرای در گفتگو با سی ان ان گفت ما نمیتوانیم تاریخ را پاک کنیم ،اما امید به بهبود اوضاع و حرکت به سمت جلو را داریم .و از منتقدان موگابه میخواهم که از برنامه انتقال قدرت قدردانی کنند .
در سئوال به اینکه ایا او به کناره گیری موگابه اعتقاد دارد یا نه؟ گفت یک نفر در سن 85 سالگی احتیاج به بازنشستگی دارد .اما بیان داشت که در فرهنگ به ارث برده او حفظ شان افراد بسیار مهم است .او در جواب سئوالی که ارتباطش با موگابه چطور است گفت ما ارتباط خیلی دوستانه ای شاید نداشته باشیم اما به یک اتفاق نظر کاری بین گروههای سیاسی رسیده ایم هر چند اختلافات بارزی بین ما هست اما درک کردیم این
کمکی به مردم نمی کند .ما از اندیشه های کسانی همچون نسلون ماندلا بهره گرفته ایم ،کسی که 27 سال از عمرش را در زندان گذراند اما پس از رهایی از زندان در باره انچه بر او گذشته سئوال شد پاسخ داد که :
اجازه دهید که گذشته را فراموش کنیم .نخست وزیر گفت او و رئیس جمهور روش گفتمان را انتخاب کرده اند تا درگیری و نزاع ، وی ادامه داد که اجازه دهید تاریخ قضاوت کند که این تجربه تاریخی درست بود یا نه ؟