انتخابات پارلمانی مصر که روز بیست و هشتم این ماه برگزار می شود به فرصتی تبدیل شده است تا احزاب مخالف در این کشور موجودیت خود را نشان دهند.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره احزاب مخالف دولت مصر امیدوارند از طریق این انتخابات بتوانند فعالیت هایی را در جهت ایجاد تغییر در ساختار نظام سیاسی این کشور و کاهش سیطره تقریبا مطلق حزب ملی حاکم بر این کشور انجام دهند. مازن ابراهیم در گزارشی تصویری به بررسی بارزترین احزاب مخالف شرکت کننده در انتخابات پارلمانی مصر پرداخت.
در این گزارش آمده است: حزب الوفد، حزب التجمع، حزب عربی ناصری، الغد و حزب در دست تاسیس الکرامه از جمله بارزترین احزاب مخالف شرکت کننده در انتخابات آینده پارلمانی مصر به شمار می روند.
در ادامه آمده است: حزب جدید الوفد در سال هزار و نهصد و هفتاد و هشت و با هدف زنده نگه داشتن میراث حزب الوفد که در پی انقلاب ژوئیه غیرقانونی اعلام شد، تاسیس شد.
حزب الوفد خواستار محدود شدن دوره های ریاست جمهوری، محدود شدن موارد اعلام حالت فوق العاده به جنگ ها و فجایع و آزادسازی بازار است.
این حزب در سال دو هزار و پنج شش کرسی از چهارصد و پنجاه و چهار کرسی پارلمان را به دست آورد.
حزب التجمع در سال هزار و نهصد و هفتاد و شش از شاخه چپگرای اتحادیه سوسیالیست عربی که انور سادات آنرا منحل کرد منشعب و تاسیس شد.
این حزب شامل ائتلاف ناصری ها، مارکسیست ها و ملی گرایان عرب است که رفعت السعید رهبری آن را بر عهده دارد.
این حزب خواستار تدوین مجدد قانون اساسی برای تضمین نظارت قضایی بر انتخابات است.
لغو حالت فوق العاده، حمایت از آزادی های مدنی و حفظ بخش دولتی قوی از دیگر خواسته های این حزب به شمار می رود. این حزب در سال دو هزار و پنج توانست دو کرسی پارلمان را به دست بیاورد. حزب عربی ناصری در سال هزار و نهصد و نود و دو مجوز تاسیس دریافت کرد.
این حزب از سوسیالیسم و ملی گرایی عربی حمایت می کند و خواستار حفظ دستاوردهای انقلاب ژوئیه است و اقتصاد سوسیالیستی را ترجیح می دهد.
در انتخابات سال دو هزار و پنج توانست یک کرسی پارلمان را به دست بیاورد.
حزب الغد در سال دو هزار و چهار با تلاش های ایمن نور و پس از جدا شدن وی از حزب الوفد تاسیس شد.
وی در سال دو هزار و پنج به عنوان رقیب مبارک در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرد و هفت و شش دهم درصد آراء را به دست آورد.
وی در سال دو هزار و پنج به اتهام تقلب به پنج سال زندان محکوم شد.
محدود شدن دوره های ریاست جمهوری، پایان حالت فوق العاده و ترغیب رقابت در بازار از جمله خواسته های این حزب به شمار می رود.
این حزب در انتخابات دو هزار و پنج توانست یک کرسی پارلمان را به دست آورد. حزب در حال تاسیس الکرامه که رویکردهای ناصری و ملی گرایانه دارد در سال هزار و نهصد و نود و شش تاسیس شد که حمدی صباحی یکی از چهره های نسل دوم جریان ناصری آن را هدایت می کند.
این حزب گرایش های سوسیالیستی دارد و قائل به تکثرگرایی سیاسی است.
این حزب بارها درخواست مجوز کرده است که همه درخواست های آن با مخالفت کمیسیون امور احزاب روبرو شده است و صباحی در انتخابات سال دو هزار به عنوان نامزد مستقل وارد پارلمان شد.