شی جینپینگ معاون رئیس جمهور چین روز جمعه پس از ورود به آنگولا ابراز امیدواری کرد روابط تجاری میان پکن با بزرگترین شریک تجاری ان در قاره آفریقا تقویت یابد .
شی جینپینگ در دومین مرحله از سفر دوره ای به چهار کشور آفریقایی روز جمعه وارد لواندا پایتخت انگولا شد .جینپینگ دیروز با خوزه ادواردو دوس سانتوس رئیس جمهور آنگولا درباره توسعه روابط و همکاری مشترک دو کشور در زمینه های مختلف گفتگو کرد . معاون رئیس جمهور چین اظهار داشت با توجه به علاقمندی و تلاشهای مقامات چین و انگولا روابط دو کشور در آینده به عالی ترین سطح ممکن خواهد رسید. شی جینپینگ پس از سفر سه روزه به آفریقای جنوبی و دیدار با مقامات این کشور وارد آنگولا شد . انگولا دومین کشور بزرگ تولید کننده نفت در آفریقا پس از نیجریه است .
چین و آنگولا از دو دهه پیش روابط مستحکمی با هم دارند.
به گزارش خبرگزاری رویترز از لواندا ؛چانگ بولون سفیر چین در آنگولا روز گذشته اعلام کرد از زمان پایان جنگ ویرانگر و طولانی مدت داخلی در انگولا در سال دو هزارو دو ، چین بیش از چهار میلیارد و پانصد میلیون دلار به این کشور آفریقایی وام داده است . جنگ داخلی و ویرانگر در انگولا پس از سی سال به اتمام رسید . چانگ بولتون تصریح کرد پیش بینی می شود تجارت دو جانبه چین و آنگولا پایان امسال به بیست میلیارد دلار برسد که در مقایسه با سال دو هزارو نه پیشرفت زیادی داشته است. سفیر چین در لواندا گفت طرحها و برنامه های دولت آنگولا برای کاهش وابستگی این کشور به نفت می تواند شرایط مطلوبی برای بهبود روابط دو کشور به ویژه در بخشهای کشاورزی ، صنایع خدماتی ، تاسیسات زیر بنایی و انرژی تجدید پذیر فراهم سازد . معاون رئیس جمهور چین پس از پایان دیدار از انگولا ،به بوتسوانا یکی از بزرگترین کشورهای تولید کننده الماس در جهان سفر خواهد کرد . معاون رئیس جمهور چین، روز پنجشنبه از جامعه بین المللی خواسته بود فواید و منافع سرمایه گذاریهای چین را در قاره افریقا قبول کنند.
شی چینپینگ در سخنرانی خود در پرتوریای افریقای جنوبی اعلام کرد مسئولان دانشگاهی برخی از کشورهای توسعه یافته و صنعتی که مدتها پیش روابط میان چین و افریقا را مطالعه کرده اند به این مسئله ادغان دارند که روابط و مناسبات چین با افریقا بر پایه اصل برد _ برد استوار است، بر همین اساس از جامعه بین المللی می خواهد نقش واقعی چین را در قاره افریقا درک کند. دولت چین اعلام کرده است که تجارت دوجانبه این کشور با افریقا در سال دو هزار و ده به یکصد میلیارد دلار خواهد رسید.
شرکتهای دولتی و غیر دولتی چین به سرمایه گذاریهای گسترده خود در بخشهای مختلف اقتصادی افریقا به ویژه نفت، معادن، کشاورزی و بخش تولیدی قاره سیاه ادامه می دهند. مبادلات تجاری بین چین و افریقا از سال دوهزار تا دوهزار و نه بیش از ده برابر نسبت به سالهای پیش از ان افزایش یافت و به یکصد و شش میلیارد و هشتصد میلیون دلار رسید اما در ادامه به علت بحران مالی بین المللی کاهش یافت و به نود و یک میلیارد دلار رسید.
چین در سالهای اخیر به لطف سیاستهای اقتصادی خود به یکی از دوستان و شرکای نزدیک سیاسی و اقتصادی افریقا تبدیل شده است.