زيمبابوه

وزیر امور خارجه زیمبابوه گفت: ایران شریکی قابل اعتماد برای ماست و دو کشور زمینه های بسیاری برای گسترش همکاریهای اقتصادی، سیاسی و فرهنگی دارند.



گه‌گوی در نشست خبری مشترک با منوچهر متکی وزیر امور خارجه در تهران، با اشاره به سفر خود به ایران افزود: این سفر دوستیهای قدیمی را که در بهترین سطح ممکن قرار دارد تشدید، و پیگیری توافقاتی را که رؤسای جمهور دو کشور در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک داشتند ممکن کرد.

وی با بیان اینکه ایران و زیمبابوه سابقه مشابه دارند، خاطرنشان کرد: هر دو یک سنت انقلابی را در پیش گرفته اند و رهبرانی دارند که در تضمین منافع ملت و ترفیع حمایت از شهروندان خود، مصمم هستند.

وزیر امور خارجه زیمبابوه ادامه داد: ما رهبرانی داریم که متعهدند و برای استقلال و تمامیت ارضی کشورشان ارزش قائلند.

گه‌گوی با بیان اینکه تنها مردم ایران و زیمبابوه حق تصمیم‌گیری در باره کشور خود را دارند و هیچ نیروی خارجی حق ندارد در امور آنها دخالت کند، تأکید کرد: به هیچ کشوری اجازه نمی‌دهیم تصمیمات و اراده‌های خود را به مردم ما تحمیل کند.

وی گفتگوهای خود با همتای ایرانی‌اش را مفید خواند و افزود: ‌در بحثهای سیاسی و اقتصادی گفتگوهای خوبی داشتیم وگزارشی نیز در حوزه‌های سیاسی و اقتصادی زیمبابوه به آقای متکی ارائه شد. وزیر امور خارجه زیمبابوه گفت: دو طرف راههایی را که می‌توان از طریق آن روابط اقتصادی را تقویت کرد، بررسی کردند.

گه‌گوی حوزه‌های انرژی، اقتصادی و فرهنگی را موارد مورد بررسی دو طرف خواند و تصریح کرد: دو کشور دوستان نزدیک و صمیمی هستند و دیدگاههای مشترکی در حوزه‌های بین‌المللی و منطقه‌ای دارند و هر دو در گروههای 77، 15و سازمان ملل با یکدیگر همکاری می‌کنند.

وی با قدردانی از حمایتهای دیپلماتیک و سیاسی جمهوری اسلامی ایران از زیمبابوه اظهار داشت: همواره ایران را یک متحد قابل اعتماد می‌دانیم که کمکهایش را از زیمبابوه دریغ نمی‌کند.

وزیر امور خارجه زیمبابوه در ادامه سخنان خود در خصوص حوزه‌های همکاری ایران و کشورش گفت: زیمبابوه با توجه به منابع غنی طبیعی ظرفیت محدودی برای بهره‌برداری از آنها دارد.

گه‌گوی با بیان اینکه زیمبابوه در ده سال گذشته با تحریم‌ سازمان ملل روبه‌رو بوده است، یادآور شد: این تحریم به دنبال اصلاحات زمین اعمال شد، اصلاحاتی که طی آن زمینهایی را که مستعمره‌نشینان از آنان گرفته بودند به صاحبان اصلی بازگردانده شد و به دنبال آن انگلیسیها تحریممان کردند که رفاه و اقتصاد جامعه و ملت ‌ما را تحت تاثیر قرار داد.

وی با اشاره به اینکه همکاری با ایران شرایطی را ایجاد می‌کند که زیمبابوه از منابع خود بهره‌برداری کند، گفت: شرکتهای ایرانی همکاری خود را با ما در حوزه کشاورزی و بخش تولید آغاز کرده‌اند.

وزیر امور خارجه زیمبابوه مونتاژ تراکتور و منسوجات را از جمله این طرحها خواند که به خوبی پیش می‌رود و خاطرنشان کرد: این همکاری می‌تواند در بخشهای معدن، گردشگری و توسعه زیرساختها ادامه یابد.

گه گوی انتقال فناوری را از دیگر مواردی دانست که زیمبابوه به دنبال آن است تا از ایران دریافت کند و افزود: ایران در بخشهای مختلف فناوری پیشرفتهای بسیاری داشته است.

وی اضافه کرد: علاقه مندیم شرکتهای بیشتری را از ایران برای حضور در زیمبابوه و سرمایه‌گذاری در بخشهای مختلف تشویق کنیم.

وزیر امور خارجه زیمبابوه ادامه داد: در حوزه‌هایی که ایران و زیمبابوه می‌توانند محصولاتی تولید کنند، یکدیگر را به عنوان اولین منبع تأمین این محصولات در نظر گرفته‌اند.

گه گوی افزود: تلاش می‌کنیم گردشگران ایرانی در زیمبابوه‌ حضور یابند چراکه این کشور مکانهای زیادی برای گردشگران دارد.

منوچهر متکی وزیر امور خارجه نیز در این نشست مشترک گفت: برخی از سرمایه‌گذاریهای کلان در افریقا نشان‌دهنده ظرفیتهای واقعی است که در منطقه‌ای مانند افریقا یا امریکای لاتین وجود دارد.

وی افزود: بر اساس نگاه جدید، چشم‌انداز آینده همکاریهای ایران و افریقا را بسیار روشن و در جهت منافع ملتهای افریقایی و ملت بزرگ ایران ارزیابی می‌کنیم و در این مسیر برنامه‌هایمان را تدوین کرده‌ایم و ادامه می‌دهیم.

متکی در پاسخ به پرسشی در مورد حجم روابط ایران و افریقا گفت: سه کارخانه نساجی بخش خصوصی ایران در چند سال پیش در زیمبابوه برپا شده است و در دیدار قبلی روسای ‌جمهور توافق شد مونتاژ تراکتور ایرانی در زیمبابوه انجام شود. وی افزود: در حال حاضر اولین مجموعه‌ تراکتورهای ایرانی در آنجا تولید شده و به طور کامل به فروش رفته و حتی تعدادی به برخی از کشورهای دیگر افریقایی نیز صادر شده است.

متکی گفت: معتقدیم با افزایش این‌گونه فعالیتها، تجارت میان دو کشور افزایش می‌یابد. وی افزود: تنباکوی تولید زیمبابوه عمدتا در شرکتهای اروپایی فرآوری می شده است و ما واردات تنباکو را برای بخش مورد نیاز خود از طریق شرکتهای اروپایی انجام می‌دادیم؛ امروز توافق کردیم آن میزان را که از زیمبابوه می‌خواهیم وارد کنیم، مستقیما با خود این کشور وارد معامله شویم.

وزیر امور خارجه‌ گفت: در آغاز حجم مبادلات تجاری ما با افریقا بسیار کم بود اما امروز رقم بالای پنج میلیارد دلار را در سرمایه‌گذاری در افریقا داریم.

وی افزود: در گفتگوهایی که با هم داشتیم درباره تحولات سیاسی در صحنه‌ منطقه‌ای و بین‌المللی و آخرین تحولات تبادل نظر کردیم.

متکی گفت: زیمبابوه در افریقا از جایگاه مهمی برخوردار است و دو کشور ایران و زیمبابوه در سازمانهای بین‌المللی و منطقه‌ای نقش‌آفرینیهای زیادی دارند.

وی با بیان اینکه ایران و زیمبابوه عضو غیرمتعهدها وگروههای 15 و 77 هستند، خاطرنشان کرد: در 30 سال گذشته مواضع دو کشور در نقد مناسبات ناعادلانه‌ جهانی و ضرورت تصحیح این مناسبات بر اساس رویکردی عادلانه، دیدگاه روشن و آشکار رهبران دو کشور بوده است.

متکی گفت: برخی کشورهای غربی در ادامه سیاستهای نژادپرستانه که در افریقا ترغیب می‌کردند، سعی کردند شرایط خاصی را به زیمبابوه تحمیل کنند که ملت و دولت این کشور در برابر این فشارها ایستادگی کردند.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان افزود: ایران همواره در کنار مردم و دولت زیمبابوه از مواضع این کشور حمایت کرده است و دو کشور در سازمانهای بین‌المللی همکاریهای سازنده‌ای از نزدیک با هم داشته‌اند.

متکی با اشاره به تلاش دو کشور برای افزایش حجم مناسبات گفت: شرکتهای ایرانی در زیمبابوه طرحهایی را در دستور کار دارند؛ از جمله در زمینه منسوجات یا موارد دیگر همکاریهایی صورت می‌گیرد.

وی افزود: ضمن اینکه در مذاکرات توافق کردیم با تسهیلاتی که دولت زیمبابوه ایجاد می‌کند زمینه حضور فعال‌تر شرکتهای ایرانی در این کشور فراهم شود.

متکی گفت: این فعالیتها اعم از اجرای طرحها یا سرمایه‌گذاریهای کوچک و متوسط به نفع دو کشور خواهد بود.

وی افزود: وزیر امور خارجه‌ زیمبابوه در مدت اقامتش در ایران با برخی مقامات عالی رتبه کشورمان و رئیس ایرانی کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی دو کشور، وزیر تعاون و برخی وزیران و مسئولان دیگر دیدار خواهد کرد.

متکی گفت: اطمینان دارم برداشتن گامهای عملیاتی موجب خواهد شد روابط دو کشور در تراز جدیدی به نفع منافع دو کشور رقم بخورد.


صفحه مناسب چاپ پیشنهاد این صفحه از این خبر یک pdf بساز

سایر خبرها

  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۱ استقبال امیرعبداللهیان از همتای الجزایری در تهران
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۰ دیدار سفیر ایران با وزیر خارجه سیرالئون
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۹ ملاقات سفیر ایران با زندانیان ایرانی در موزامبیک و کسب اطلاع از سلامت آنها
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۸ رسانه اماراتی: حمیدتی و البرهان دیدار می‌کنند
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۵:۳۹ گفت‌وگوهای منطقه‌ای بن‌سلمان و السیسی در پاریس
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۵:۳۸ مغرب نشست «النقب» را به تعویق انداخت
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۵:۳۷ سودان جنوبی مرزهایش با سودان را بست
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۵:۳۶ دیدار سفیر ایران با رئیس مجلس نمایندگان تونس
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۶ تأسف وزیر خارجه مصر از موضع اتحادیه اروپا درباره سوریه
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۵ امیرعبداللهیان: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی در دستورکار دولت است
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۴ کنعانی حمله تروریستی در اوگاندا را به شدت محکوم کرد
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۳ تصمیم دولت بورکینافاسو برای راه‌اندازی سفارت در تهران
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۲ رئیس حزب‌ الوفد رسما نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری مصر شد
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۶:۰۸ تمدید سه روزه آتش‌بس در سودان
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۶:۰۷ کرملین: تحقق طرح صلح آفریقا درباره اوکراین سخت است
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۶:۰۶ دعوتنامه اردوغان برای السیسی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۶:۰۶ 17 غیرنظامی سودانی از جمله چند زن و کودک در حمله هوایی کشته شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۶:۰۵ کشته شدن 38 دانش‌آموز اوگاندایی در یک حمله تروریستی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۶:۰۴ یونیسف: بیش از 1 میلیون کودک به علت جنگ در سودان آواره شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۶:۰۳ «نیروهای پشتیبانی سریع» سودان، ارتش را به مثله کردن 2 عضو خود متهم کردند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۶:۰۲ العربیه از تشکیل کمیته‌ ایرانی-مصری برای احیای روابط خبر داد
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۷ سفر نخست‌وزیر عراق به قاهره با محوریت ایران و تقویت روابط
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۶ تشدید جنگ داخلی در سودان پس از پایان آتش‌بس 24ساعته
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۵ رژیم صهیونیستی به دنبال تولید تسلیحات در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۸ وعده ایتالیا برای کمک ۷۰۰ میلیون یورویی به تونس
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۷ نشست شورای همکاری خلیج فارس و مصر درباره مسائل منطقه‌
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۶ مشارکت رژیم صهیونیستی در رزمایش «شیر آفریقا» در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۵ درگیری‌های خونین بین مردم و نیروهای امنیتی در سنگال
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۴ کشته شدن ده‌ها کودک در شمال نیجریه در پی حمله مردان مسلح
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۶ تمایل کومور برای ازسرگیری روابط رسمی با ایران