خبرگزاري فارس: گهگوي با بيان اينكه ايران و زيمبابوه سابقه مشابه دارند، گفت: هر دو يك سنت انقلابي را در پيش گرفته و رهبراني دارند كه در تضمين منافع ملت و ترفيع حمايت از شهروندان خود مصمماند.
به گزارش خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري فارس، مومبي گهگوي وزير خارجه زيمبابوه در نشست مشترك مطبوعاتي با منوچهر متكي وزير خارجه كشورمان با اشاره به سفر خود به ايران گفت: اين سفر دوستيهاي قديمي كه در بهترين سطح ممكن است تشديد كرد و پيگيري از توافقاتي كه در ملاقات با رؤساي جمهور دو كشور در حاشيه نشست مجمع عمومي سازمان ملل در نيويورك داشتند.
وي با بيان اينكه ايران و زيمبابوه سابقه مشابه دارند، خاطرنشان كرد: هر دو يك سنت انقلابي را در پيش گرفته و رهبراني دارند كه در تضمين منافع ملت و ترفيع حمايت از شهروندان خود مصمماند.
وزير امور خارجه زيمبابوه ادامه داد: ما رهبراني داريم كه متعهدند و بر استقلال و تماميت ارضي كشورشان ارزش ميگذارند.
گهگوي با ذكر اين نكته كه تنها مردم ايران و زيمبابوه حق تصميمگيري بر كشور خود را دارند و هيچ نيروي خارجي حق ندارد در امور آنها دخالت كند، خاطرنشان كرد: ما به هيچ كشوري اجازه نميدهيم كه تصميمات و ارادههاي خود را به مردممان تحميل كنند.
وي گفتوگوهاي خود با همتاي ايرانياش را مفيد خواند و افزود:در بحثهاي سياسي و اقتصادي گفتوگوهاي خوبي داشتيم وگزارشي نيز در حوزههاي سياسي، اقتصادي زيمبابوه به متكي ارائه دادند.
وزير امور خارجه زيمبابوه افزود: دو طرف راههايي كه ميتوان از طريق آن روابط اقتصادي را تقويت كرد، مورد بررسي قرار دادند.
گهگوي حوزههاي انرژي، اقتصادي و فرهنگي را موارد مورد بررسي طرفين خواند و تصريح كرد: دو كشور دوستان نزديك و صميمي بوده و نقطه نظرات مشتركي در حوزههاي بينالمللي و منطقهاي دارند و هر دو در گروههاي 77، 15و سازمان ملل با يكديگر همكاري ميكنند.
وي با ابراز قدرداني از حمايتهاي ديپلماتيك و سياسي جمهوري اسلامي ايران كه همواره از زيمبابوه به عمل آورده است، اظهار داشت: ما همواره ايران را به عنوان يك متحد قابل اعتماد ميدانيم كه كمكهايش را از زيمبابوه دريغ نميكند.
وزير امور خارجه زيمبابوه در ادامه سخنان خود در خصوص حوزههاي همكاري ايران و زيمبابوه گفت: زيمبابوه با توجه به منابع غني طبيعي ظرفيت محدودي براي بهرهبرداري از آنها دارد.
گهگوي با بيان اينكه زيمبابوه كه طي 10 سال گذشته با تحريم سازمان ملل روبرو بوده است، يادآور شد: اين تحريم به دنبال اصلاحات زمين اعمال شد اصلاحاتي كه طي آن زمينهايي را كه مستعمرهنشينان از آنان گرفته بودند به صاحبان اصلي بازگردانده شده و به دنبال آن انگليسيها تحريممان كردند كه رفاه و اقتصاد جامعه و ملتمان را تحت تاثير قرار داد.
وي با اشاره به اينكه همكاري با ايران شرايطي را ايجاد ميكند كه زيمبابوه از منابع خود بهرهبرداري كند، يادآور شد: شركتهاي ايراني همكاري خود با ما را در حوزه كشاورزي و بخش توليد آغاز كردهاند.
وزير امور خارجه زيمبابوه مونتاژ تراكتور ومنسوجات را از جمله اين پروژهها خواند كه به خوبي پيش ميرود و خاطرنشان كرد: اين همكاري ميتواند در بخش معدن، گردشگري و توسعه زيرساختها ادامه يابد.
گه گوي انتقال فناوري و تكنولوژي را از ديگر مواردي دانست كه زيمبابوه به دنبال آنها است تا از ايران دريافت كند و خاطرنشان كرد: ايران در بخشهاي مختلف فناوري و تكنولوژي پيشرفتهاي زيادي داشته است.
وي با بيان اينكه زيمبابوه به ايران به عنوان يك شريك قابل اعتماد نگاه ميكند، تصريح كرد: ما علاقه منديم تا شركتهاي بيشتر ايراني را براي حضور در زيمبابوه و سرمايهگذاري در بخشهاي مختلف تشويق كنيم.
وزير امور خارجه زيمبابوه ادامه داد: در حوزههاي كه ايران و زيمبابوه ميتوانند محصولاتي توليد كنند، يكديگر را به عنوان اولين منبع تأمين اين محصولات در نظر گرفتهاند.
گه گوي افزود: تلاش ميكنيم تا گردشگران ايراني در زيمبابوه حضور يابند چراكه اين كشور مكانهاي زيادي براي گردشگران دارد.